torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Lapsiperheiden pahoinvointi ja häpeä


Mitä häpeä ja alemmuudentunto tekee lapsen omakuvalle?

Miltä tuntuu juppiperheen lapsen nauru halvan kännykän tai kännykänpuutteen takia? Kulahtaneiden vaatteiden takia? Ihmisten onnellisuus on nyt pitkälle sosiaalisen vertailun varassa. Sosiaalinen leimaaminen on jyrkentynyt ja pärjäämistä mitataan entistä enemmän tavaroissa. Jos oma lapsi nauraa toisten vaatteille, sehän on vain itsetietoisen lapsen huvittunutta ilakointia.

Tasa-arvo ei ole enää ihanne vaan ylpeydestä ja näyttämistahdosta on tullut onnen ehto. Rohkea ylpeys ja todisteleva itsetunto. Tämä asenneilmapiirin kovuus estää myös hyvinvoinnin jakamista poliittisena valintana. Luusereita ei saa auttaa, se olisi tyhmää. Onnistuja ja epäonnistujat.

"Viime vuosien nopea talouskasvu ja työllisyyden parantuminen ei ole vähentänyt, vaan päinvastoin, lisännyt köyhien lapsiperheiden määrää ja osuutta. Väestöliitto esittää ohjelmassaan perhepolitiikan palauttamista lamaa edeltävälle tasolle." - Väestöliitto


" Asuntopolitiikka unohdettiin Vanhasen hallituskaudella, tästä seurauksena tonttimaan hinnan nousu.

Reilussa viidessä vuodessa on yleishyödyllinen aravavuokra-asuntotuotanto romahtanut vuosittain tavoitteeksi asetetusta kymmenestätuhannesta asunnosta kolmeen ja puoleen tuhanteen asuntoon. Näistä vain kolmannes rakennettiin pääkaupunkiseudulle ja sen lähialueille. Vuokra-asuntoa jonottavat erityisesti nuoret pienipalkkaiset aikuiset, jotka joutuvat asumaan vanhempiensa luona. Pätkätyöläiselle ei omistusasunto ole mahdollinen vaihtoehto. Esimerkiksi Helsingin tilannetta kuvastaa se, että ainoastaan 13 prosenttia hakijoista saa vuokra-asunnon Helsingin kaupungilta". - Vihreät

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika usein nuoret, jopa korkealle arvioidut koulut, sekoittavat lahjakkuuden ja varakkuuden. Merkkivaatteet tuovat etuoikeutettujen ihmisten lapsille itsetuntoa. He oppivat jo nuorina katsomaan neneänvarttaan pitkin vanhoissa jameksissa tallustelevia motorola-nuoria.
Minusta kulutukselle perustuva status ei kyllä kerro hyvää asianomaisen älystä eikä etiikasta.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Sepä se.
Onnen varmat määreet. Angstin pakokeinot.