keskiviikkona, lokakuuta 29, 2008

Suurin valhe

Voiko suurempaa valhetta enää päästää ilmoille?

Peruspalveluministeri Paula Risikko, Kokoomus, vakuuttaa tämän päivän Ilta-Sanomissa, että Suomessa saa apua, jos sitä kykenee pyytämään.


Missä on kansalaisten poliittinen tietoisuus siitä, että meitä on kusetettu rikkaimman kansanosan verohelpotuksilla ja purettu kaikki se, mitä keskiarvokansalainen arvostaa. Koko hallituksen kuntaosuuksien jatkuva tinkiminen 15 vuoden ajan perustuu ideologiselle ajatukselle, että varakkaiden verotusta ja keinotteluun sopivaa pääomaveroa on ollut "pakko" laskea. Yhteiskunta on näin purettava oikeistolaisen säpäkän unelmaihmisen tieltä. Halvan ja hiljaiseksi nöyryytetyn työvoiman tieltä. Kovien arvojen satumaa.

Väestöliiton toimitusjohtajan Helena Hiilan mukaan kuntapoliitikot eivät halua satsata rahaa turvakotipaikkoihin edes EU:n suositusten mukaan. "Meillä katsotaan, että tämä on perheen sisäinen asia, likapyykkiä ei pestä ulkona. Parisuhdeväkivaltaa häpeää sekä tekijä että uhri. Uhri voi myös pelätä seurauksia, jos hän lähtee puhumaan. Väkivalta voi myös traumatisoida uhrin niin, ettei hän enää jaksa hakea apua." Suomen Kuvalehti


Merja Urponen
pitää selvänä, että tragedioiden taustalla on mielenterveysongelmia ja masennusta. Urponen syyttää alasajettua terveydenhuoltojärjestelmää siitä, ettei tällaisia sairauksia hoideta. itsekin masennusta sairastava kustannustoimittaja Merja Urponen kokosi satojen potilaskohtaamisten innoittamana kirjan Sairauteni nimi on masennus. - Uusi Suomi


Vauvojen pahoinpitely on luultua yleisempää

Vauvoihin kohdistuva vakava väkivalta on selvästi yleisempää kuin mitä viralliset tilastot antavat ymmärtää. Asia käy ilmi Ensi- ja turvakotien liiton tekemästä puhelinkyselystä. YLE


Suurin osa mielenterveysongelmista

jää edelleen hoitamatta.

Joka seitsemännellä nuorella on mielenterveysongelmia. Itsemurha-ajatuksia on 10-20 prosentilla nuorista. Nuorten ongelmien yleisyyttä selvitettiin tänään pidetyssä Mielenterveysseuran seminaarissa.
- IS



Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan
mielenterveyshoidon supistamista entisestään

Mielenterveyspotilaiden omaisjärjestöt ovat huolissaan suunnitelmista vähentää psykiatrista sairaalahoitoa entisestään. Järjestön mielestä sairaalapaikkojen vähentäminen ilman kriisiytyneen avohoidon radikaalia kehittämistä asettaa omaiset kestämättömään tilanteeseen.
IS


Työuupumus

ei voi Suomessa olla Kelan korvaaman sairasloman syy, koska työuupumusta ei ole hyväksytty sairaudeksi Kelan tautiluokituksessa. Monet lääkärit pitävät ongelmana sitä, että työuupumusta ei voi kirjata sairasloman syyksi, vaikka se usein on ensisijainen ja pääasiallinen työkyvyttömyyden syy. -
MTV3



Masennuslääkkeiden käyttö lisääntynyt roimasti YLE


Suomi on samalla ainoa maa maailmassa, jossa psykoosilääke (Zyprexa) on myydyin lääkkeistä. Se kertoo ensinnäkin sukupolvien selvittämättömistä ongemista.


Neuroleptien eli psykoosilääkkeiden käyttö riistäytyy Suomessa käsiin. Lapsille ja vanhuksille syötetään psyykelääkkeitä jotka aiheuttavat jopa pysyviä sivuvaikutuksia. Aika järkyttävää tekstiä.
Tiede.fi


WHO the hell...

Suomi on Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa. - HS



Suomessa paljastui tiistaina kaksi vakavaa perhetragediaa.


Porvoolaisesta omakotitalosta löytyivät kuolleina poliisimies ja hänen vaimonsa. Poliisin mukaan tapauksessa oli kyse yhteisesti suunnitellusta itsemurhasta. Illalla paljastui, että nelihenkisen perheen vanhemmat löytyivät kuolleena asunnosta Helsingin Herttoniemenrannasta.
IL




Yhä useampi nuori

on kokenut fyysistä uhkaa. Lisäksi tytöistä yli kymmenen prosenttia ja pojista viisi prosenttia kertoi olleensa vastentahtoisesti yhdynnässä. - MTV3



Nuorten mielenterveysasenteet tiukkenivat

Alan ammattilaisten mielestä mielenterveyspalvelut eivät nykyisellään tue kuntoutumista riittävästi. Potilaita juoksutetaan kolmen kuukauden välein kontrollikäynneillä, mutta varsinaista hoitoa he eivät useinkaan saa.
- HS


Seksuaalisesti hyväksikäyttävät nuoret
eivät yleensä kadu tekoaan HS


Silminnäkijä: Älä lyö
YLE:n Areena netti-TV

Keskimäärin yksi lapsi joutuu joka päivä pitkäaikaiseen sairaalahoitoon, koska omat vanhemmat ovat pahoinpidelleet häntä. Äiti lyö useammin kuin isä. Toimittaja Juha Portaankorva.



Valkoinen raivo

Opettajien opittu avuttomuus kiusaajan edessä - Suomen Kuvalehti


Köyhyys tulee köyhälle kalliiksi

- Päiväntasaaja, nettiradio audio YLE


Tuhansien vihaisten laulujen maa




.

Ei kommentteja: