lauantaina, joulukuuta 24, 2011

YLE-vero ja kirkkopako

Kansan vaistomaisessa toiminnassa on perusteina  ihan selkeitä poliittisia liitoksiakin.

Ev.lut. Kirkkohallitus kielsi YLE:ä antamasta muslimeille ja buddhisteille hartaushetkivuoroja radiosta, joten kirkolla on aktiivisesti poliittiset näpit mukana vähän joka asiassa.

Ja ennenkaikkea: YLE totteli ja on siis valtiokirkon vakaa tukija. YLE on  kirkon valvoman yhtenäiskulttuuri-kirkkopolitiikan yksi tukipylväs.

Mitä uskontokulttuuria YLE siis promoaa?

Kirkko on myös estänyt järjestelmällisesti humanistien omat hautausmaat kuntapolitiikassa. Hautausrituaali on kirkon tärkein toimintamutoto:  gallupeissa ihmisille hautaus on tärkein syy olla kirkon jäsen.
Kirkon ehkä pahin ihmisoikeusrikkomus on opetushallituksen painostaminen ja koulujen kirkollinen uskontokuri kirkon jäseniksi merkittyjen lasten pakottamisessa uskonnontunneille vaikka opetussuunnitelmissa on tarjolla lapsille hyväksytty ET-opetus.
Eli kirkko valitsee valtion koulutuspolitiikan sekä lasten ja nuorten puolesta. Vasta 16-17-vuotias saa käytännössä itsenäisesti erota kirkosta ilman vanhempien lupaa. Riippuen miten pykäliä luetaan missäkin kunnassa. Tämä on surkea jäänne vanhasta laista 1922 saakka, jolloin suomalaisten oli lain mukaan oltava kirkon jäseniä.
Kirkkohallituksen kirkkoneuvokset ovat myös olleet estämässä  uususkontoja, mm. wicca-uususkonnon merkitsemista valtion tunnustamaksi uskontokunnaksi.
Kirkko on myöskin kieltäytynyt noudattamasta lastensuojelulakia ja ilmoittamasta automaattisesti kaikkia papeille ilmoitettuja rikoksia lapsia kohtaan. Kirkkoa haluaa pitää keskiaikaisen kuinkaan asettaman rippisalaisuuden ja siten papin yhä "sielunhoidollisena" tuomarina aikuisten toiminnassa.

Kirkko käy yhä keskiaikaista ristiretkeä yhtenäiskulttuurinsa eli kirkon kontrolloiman pakkokulttuurinsa puolesta.

Radio on ollut tärkeä muoto luoda mielikuvaa "virallisesta" valtionkirkosta.

Ei kommentteja: