lauantaina, tammikuuta 23, 2016

Kertaus Talvivaaran korruptiosta ja syyllisten vapauttamisesta: linkkejä - Talvivaara vain yksi esimerkki

Talvivaaran sijoittajat eivät ole joutuneet vastuuseen saastuttamisesta vaan hallitus maksoi verovaroilla Talvivaaran velat ja sijoittajat saavat nyt uuden yhtiön ilmaiseksi - saasteet suomalaisille, rahat sijoittajille.


            2012 nosto

Milloin on menty
 liian pitkälle oikeistolaisessa valtion alasajossa? 



Milloin oikeistolaiset vallanpitäjät täytyy laittaa tilille?
Nyt.
Juuri nyt.


  • Talvivaaran ympäristökonsultti on kaivoksen suuromistaja 


- Mahdollista ympäristörikosta tutkiva poliisi aikoo kuulla myös konsulttia, joka on laatinut arvion kaivoksen ympäristövaikutuksista. Arvion tehnyt asiantuntija on yksi Talvivaaran suurimmista omistajista.  - Nelosen uutiset -



  • (Kokoomuslaisen) "Oikeuskanslerin mukaan en vastuullisena ministerinä voi ottaa kantaa itsenäiselle valvontaviranomaiselle, Ely-keskukselle, kuuluvaan päätökseen. Ympäristöministerinä, jolle kaikkein tärkeintä on suomalaisen ympäristön tilan vaaliminen, tämä tuntuu raskaalta."


Ympäristöministeri Ville Niinistön blogimerkintä - korkein vallankäyttäjä korkeimpana virkamiehenä poliittisella vastuulla äänestäjille kielsi ja kieltäytyi käyttämästä valtaa lain toteuttamiseksi: 





Koivula: Talvivaaran toiminta oli vuosia ympäristöluvan vastaista - Kainuun Sanomat
Talvivaaran ympäristökäräjät jatkuvat tänään Kainuun käräjäoikeudessa todistajien kuulemisella. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ympäristöneuvoksen mukaan...
KAINUUNSANOMAT.FI







               Uusi elokuva 2016:



Talvivaaran kaivoshanketta kuvaavassa Jättiläinen-elokuvassa nousee esiin… 
WWW.ESS.FI







Vihreät, mitä ihmettä teidän kokoomus-politiikkanne on?

Oikeuskanslerikin on täysin kokoomuksen ja rkp:n, EVA:n ja EK:n  taskussa. 


Suomi on kaapattu pimeään oikeistokuiluun suuryhtiöiden raatelun kohteeksi. Sananmukaisesti, ei enää vertauskuvallisesti.

Nyt on aika kipakan kansalaisaktivismin. Voimme toimia niin netissä kuin mielenosoituksissa. Luoda poliittista painetta ja julkisuutta. Kuten 70-luvun kapinalakoissa (1100 kpl) ratkaistiin hyvinvointivaltion ratkaisut meidän hyväksemme.

Vielä on hetken mahdollisuus erota Liittovaltio-EU:sta ja sen pakkolaeista, jotka auraavat tietä suuryritysten hirmuvaltaan ilman valtioiden demokratiaa.


    2014

Pekka Perälle Talvivaarasta yli 20 miljoonan euron tulot. Parhaimpina vuosina kaivosinsinööri ansaitsi 200–300 suomalaisen tulot  - HS

 Tutkija: Talvivaarassa uhkana, että vedet tulvivat Kuopioon asti

- Ympäristötutkija Tuula Pohjolan työryhmän mukaan Talvivaara sai käynnistyä ilman asianmukaisia vesialtaita. Nyt uhkana on, että vedet tulvivat yli äyräidensä. YLE


  Pelko on avainsana, jota poliitikot haluavat lietsoa suomalaisiin Talvivaarankin terrorilla ja perustuslain rikkomisella.

Pelko on suloinen mirhami eliitin nenään  sillä se merkitsee kansan passiivista alistumista.Vaikka viranomaiset sallivat laajenevan totaalituhon, talouden, valtion ja ympäristön.  

Suomalaiset alistuvat ja Talvivaarakin on seuraamus tästä. Kouluissa ja valtamediassa meille opetetaan että totteleminen on tärkeämpää kuin ihmisarvo. Eliitin hegemonia on selkeää. 


Häkämies on ahkera kansallisomaisuuksien luovuttaja ylikansallisille yrityksille. Nyt hänen päänahkansa pelastetaan.
EK:n johtajaksi eli suurimpien ylikansallisten yritysten ja pörssikeinottelijoiden hallituslobbaajaksi Suomessa siirtynyt Häkämies : "

Häkämies:
  • " Talvivaaran uraanihanke hyväksi ympäristölle "


ja hylkää tämän sanottuaan ministerinpestin ja ryhtyy suurpääoman hitmaniksi, kabinettivallan käyttäjäksi. 
http://yle.fi/uutiset/hakamies_talvivaaran_uraanih...



Ylijohtaja vahvistaa: 

  • "Myös Tukes voisi lain mukaan keskeyttää Talvivaaran toiminnan." 

Valtiolla olisi vielä valtaa mutta... korruption eetos ja painostus käskee valtiovallan alasajoon.


  Eurooppa kiehuu "EU, rauhan aate"
 - Eliitin solidaarisuutta vain eliitille ja pörssikolonisaatiolle.


Suomalaiset eivät ymmärrä kuinka hysteerisiä, pelkoa lietsovia ja ylireagoivia suomalaiset poliitikot ja poliisijohtajat ovat kun vaarattomilta ei-oikeistolaisilta suomalaisilta otetaan lippukeppejä pois perustuslain vastaisesti vain yhden mielenosoittajan kopautettua yhdessä mielenosoituksessa ohuella kepillä poliisin kypärää. Muualla Euroopassa mielenosoittajat ja poliisien toleranssirajat ovat aivan eri maata, tuhannet autot palavat mutt apoliisit eivät hakkaa ihmisiä maahan.

Poliisi ja syyttäjänvirasto suojelee hysteriallaan, näytelmällään "kansa on syyllinen ja uhka" ja väkivaltamonopolillaan valtiota tuhoavia virkamiesterroristeja ja firmojen vastuuttomuutta mutta median kautta luo kauhukuvaa perustuslakia suojelevista yksilöistä.

Talvivaaran katastrofi ei ole vahinko vaan eliitin harkittua terroria ja poliittinen operaatio: virkamiehet ja professorit sallivat tietoisesti Talvivaaran toistuvat valheet ja väärennökset.
 
Pekka Perä on valtion suojelema terroristi jotta suomalaiset lannituisivat toistuville suurfirmojen huijauksille.  


  • - "Ne haluaa suojella Pekka Perää.  Miettikääs jos toi firma ois jenkki ja TTIP olis voimas. ei riittäs 2,5 miljardia niinkus ny. firma haluais valtiolta korvauksia saamatta jääneestä voitosta ja maksettas koska käräjät käytäs firman tuomareilla ja firman kirjottamalla lailla."       - Auvo Rouvinen 


  • Talvivaaraa käsitellyssä ohjelmassa oli eilen illalla erikoinen " paljastus ".

    Tohtori tulee tv ohjelmaan paljastamaan, että heillä tutkijoilla on ollut tiedossa suurentuneet ympäristökatastroffin ainekset jo pitkään. Mutta he eivät ole sitä saattaneet julkiseksi koska se olisi voinut haitata yritys neuvotteluja. Missä on tieteentekijöiden vastuu ? Katastrofi tai ympäristö rikos voi siis tällä tulkinnalla tapahtua mutta siitä ei tarvi ilmoittaa kenellekään. Mutta sitten sitä tullaan tv lähetykseen julistamaan. Mikäli professori työryhmä on tällainen asenne, että yrityksen etu menee ympäristön ja kansalaisten edun edelle niin olemme huolestuttavalla tasolla yhteisessä vastuussamme. Voi aikoja voi tapoja. - Korhonen 

  • Talvivaaran salainen uraanilaitos sijaitsee kipsisakka-altaiden vieressä – viranomaiset eivät ole arvioineet riskejä

http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/talvivaaran-uraanilaitos-sijaitsee-kipsisakka-altaiden-vieressa-viranomaiset-eivat-ole-arvioineet-riskeja/


Eliitin voima on eliitin röyhkeydessä ja eliitin keskinäisessä solidaarisuudessa: vastuttomuus on eliitin ilo. Pekkarinen ajoi kaivosten luovuttamista käytännössä ilmaiseksi veronmaksajien maksamalla ifralla pörssiyhtiöille. Suomen maaperässä on 20 000 000 000 € edestä mineraaleja,  kaikkia joita teollisuus tarvitsee, aivan kaikkia ainoana maailmassa, vähintään tuo määrä, ehkä 4 kertainen määrä.


Mauri Pekkarinen ei niele kritiikkiä: 

"Kannatan edelleen Talvivaaraa"

  • Entinen keskustan elinkeinoministeri ei kadu lainkaan sitä, että hän ajoi voimakkaasti Talvivaara-hanketta  - IL








"Olemme vastuuvapaita koska ilmaisemme empatiaa".

Suomalaiset tyrmätään ja eliitti suojataan tekopyhyyden ja emotionaalisuuden hysterialla ja retoriikalla, ilman lakia ja valtion etua

  • Paula Lehtomäki suree kainuulaisten puolesta

Oman perheen rahallisista menetyksistä huolimatta kansanedustaja kehottaa kansalaisia sijoittamaan suomalaiseen yrittämiseen.









Maan tapa siellä ja täällä, NWO täällä ja nyt demokratian tuhona
  • Näin Hartikainen painosti Tullin johtoa vaimonsa palkkaamiseksi 

    – lue kohukirje sanasta sanaan



Tämänkin venäjäviha-terrorin takana ovat Monsanto, öljy-yhtiöt ja kaivosyhtiöt: Kiovan nukkehallitus pommittamassa taas uudella innolla ukrainalaisia    *2013, 2014, 2015 - ja jatkuu 2016 





Älykkyyttä mutta myös kauhun aiheuttamaa alistuneisuutta, häpeälamaantumista ja sisäinpäinkääntyneisyyttä, epäpoliittisuutta, reagoimattomuutta


Suomen karu historia on kohottanut suomalaisten älykkyysosamäärää, väittävät tutkijat.

  • Tutkimus: Näin suomalaiset tulivat Euroopan älykkäimmäksi kansaksi...


Vain Suomessa tutkijat ja toimittajat vaikenevat mitä epäinhimillistä kauhua oli elää ruotsalaisen kolonisaation ja verotuksen alla. Täydet Ruotsin veroviljavarastot ja Ruotsin vallan virkamiehet antoivat esi-isiemme kuolla kuin kärpäset. 30-vuotisesta sodasta puhutaan ihaillen vaikka se olis suomalaisten miesten joukkotuhoamista ruotsalasiten rikastuttamiseksi. Miten ihmiset voivat roikkua valheissa eivätkä ymmärrä eliitin terroria?

Jos historia on opetettu sinulle väärin niin johtopäätöksetkin siitä ovat väärin. 







LOINEN ?
= Olento, joka kasvaa vain kun imee ravintoa toisesta olennosta, joka vain kuihtuu sen takia
 ELIITTI


EU:n ja uusliberalismin originaali tarkoitus, rajaton ja valvomaton eliitti, uus-feodalisaatio, köyhyyden maksimointi, orjatyövoiman maksimointi "yhteiskuntaa ei ole"

  • MOT:n haltuunsa saamat vuodetut asiakirjat paljastavat, miten Euroopan unionin jäsenmaa Luxemburg on jo vuosia tehtaillut salaisia ennakkosopimuksia verotuksesta suuryritysten kanssa. Sopimusten avulla yritykset ovat välttyneet maksamasta veroja miljardien eurojen edestä.



Jokainen aamu täytyisi aloittaa makealla naurulla... siihen suorastaan pakotetaan

"Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty kumoaa väitteet, että kokoomus ajaisi sosiaali- ja terveydenhuollon yksityistämistä."     

VALHEITA.


Pelko ja kontrolli,  kontrolli ja pelko ilman alkuperäistä humanistista yhteiskuntasopimusta.
  • Suomeen suunnitellaan jättirekisteriä – kaikki tunnistautumiset samaan tietokantaan

Kaikki sähköiset tunnistautumiset tallentuisivat Väestörekisterikeskuksen tietokantaan. Lainmuutos on vireillä, mutta asiantuntijat pelkäävät tietoturvan puolesta.  Toni Lehtinen


 Emilia Kukkala 
  • "Yhteiskunnassamme luotetaan käsittämättömän sinisilmäisesti virkavallan, tuomioistuinten ja valtion oikeellisuuteen.

    Monen toimittajan mielestä natseille pitää antaa neutraalia mediatilaa tasapuolisuuden nimissä, ikään kuin ideologioilla tai journalismilla ei olisi mitään suhdetta todellisuuteen. Heille fasismi on vähän kuin historiallinen iltasatu tai huono vitsi. Nämä idealistit julistavat intoa puhkuen puolustavansa vaikka kuolemaansa saakka natsien vapautta olla natseja." 



  Terrorikapitalismin aakkoset anno domini 2014 kts:

https://www.youtube.com/watch?v=KbUm3HuABa4&feature=youtu.be








     ja vielä takaisin   2012




Tämä oikeistolainen yhteiskuntanäkemys menee liian pitkälle.

Meille tyrkytetänän nyt yhteiskuntaa, joka on täysin suuryritysten armoilla ja osoitetaan virkamiesten passiivisuutta, joka on muka avuton suuryritysten edessä. Vielä olisi itsenäisen maan lait suuryrityksiä vastaan ja niitä hillitsemään - jos olisi tahtoa.

Vihreät, odotatteko todella kannatuksenne nousevan - sen lisäksi, että allekirjoititte hallituksessa kaksi ydinvoimalaa kokoomuspääministerin tukemiseksi?

Ettekä yritäkään tehdä liittoa SDP:n, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kanssa kokoomuksen ajamiseksi hallituksesta suoran poliittisen vallankäytön kautta perustuslain mukaisesti? Ette yritä, sillä selvästi olette kokoomuksen sivupuolue.

Vain koko hallituksen kaataminen voi muuttaa poliittista Suomen itsetuhon linjaa.
Mutta kansanedustajat eivät näytä ymmärtävän uusliberalistisen ja kasvottoman Liittovaltion peruuttamattoman kaappauksen etenemistä -  Suomen valtion oman demokratian lopullisena häviämisenä.




Meillä on (2012) myös oikeuskanslerina Jaakko Jonkka, 

joka on täysin kokoomuksen taskussa torjuen kaikki yksilöiden oikeuksiin ja yhteiskunnan toimintakykyyn liittyvät vetoomukset ja Jonkka toimii selvästi ajaen poliittisesti sitoutuneena jyrkkää uusliberalistista valtion romuttamista liittovaltion tieltä. Jonkka auttoi myös Ministeri Räsäsen sijoittamaan hyvin kyseenalaisesti pätevä ystävä virkamieheksi, jonka ansiona oli sensuroida ylioppilaslehteä yliopiston äärioikeistolaisten työntekijöiden paljastamisesta.




   Elämme outoja aikoja.

Eduskunnan on herättävä erottamaan tämä lakia vääristävä lausuntojen antaja jo pelkästää EVM-valheiden hyväksymisen takia.

Jonkun rahaa omaavan puolue- tai kansalaisjärjestötahon on aloitettava oikeustoimet lakia ja eduskunnan toimintakykyä vääristävien päätöksien takia oikeuskansleria vastaan:
Oikeusasiamies on myös yhtä syvällä kokoomuksen projektissa haihduttaa tämä valtio ja sen lainsäädäntö.




      "Talvivaaran tapauksessa on outoja piirteitä"

Allas on tehty niin harkitun huonosti että se on tehty tarkoituksella murtumaan. Shokkikapitalismia. Näytetään kansalaisille kaapin paikka ja syksyn sävel.


 

Talvivaaran ja ns. normaalin kaatopaikan pohjarakenteiden eroista.


  Erot ovat järisyttäviä:


"Menemättä yksityiskohtiin pienenkin kaatopaikan suotovesialtaat voi tyhjentää ja niillä voi ajaa vaikka kaivinkoneella ja putsata ja paikata mahdolliset vuodot.

Talvivaarassa rakenne on niin heikko, ettei siinä voi kävellä edes kengillä rikkomatta millimetrin paksuista muovikalvoa (jos altaan voisi siis edes tyhjentää).

Kaatopaikkojen altaissa on 25 sentin bentoniittimatto plus kaksi kerrosta erikoissementtiä päällä. Talvivaarassa päästään 2,5 senttiin eikä asvaltista tietoakaan (vastaavista pohjarakenteista puhumattakaan). Lisäksi Talvivaaran jättiallas olisi pitänyt jakaa ainakin neljään osaan, jolloin sitä olisi noinut tyhjentää aina yhden kerrallaan huoltotoimia ja mahdollisia paikkauksia varten. Repikää tästä.

Kun määräykset maksimissaan 3000-4000 neliön kaatopaikan suotovesialtaille ovat näin tiukat,  niin kuka on antanut näin löysät luvat ja millä oikeudella 60 hehtaarin Talvivaaran altaalle?"







Keskusta ei ole pitänyt ollenkaan ääntä maanomistajien ja maaseudun asukkaiden puolesta siitä miten rantatonttien arvo laskee, tai siis häviää: 





  HS Talvivaarassa:


Kun Tietovuotojen esto nousee aitoja vuotoja


tärkeämmäksi toiminnaksi viranomaisille niin tiedämme mitä suomettuminen taas on.


Olemme taas Kekkosen ajassa, jolloin Kekkosen ystävien tehtailla ei tapahtunt onnettomuuksia, jolloin eliitti ei sekoillut vaan oli täydellisen monogamian ihanteellisia edustajia, jolloin kukaan sisäpiirin poliittinen toimija ei tehnyt virheitä - ellei Kekkonen niin päättänyt. Suomen parhaaksi. Siis Eliitin parhaaksi.

"Työrauha"

oli vaatimuksena viranomaisilla kun Suomea valmisteltiin salaa Euroopan kaivostoiminnan Kongoksi ja samaa taktiikkaa vihreä ministeri ylpeästi jatkaa.

Oikeistolainen periaate on, että valtio ei saa rikastua kaivostoiminnalla ja Suomen täytyy saastua, jotta kaivosyhtiöt voivat säästää kuluissa.

Kokoomuksen paremminvointivaltio tulee.
Huolehtiminen ja vastuu kielletty valtion purkamistalkoissa.

         Raiskatkaa meidät, olemme kokoomus-Suomi.







    -  Voit toimia helposti ja nopeasti nyt
        Talvivaaran tilanteen herättämänä:

  • Voit ottaa yhteyttä vihreään puolueeseen, varsinkin sen valtaa omaaviin kansanedustajiin ja ilman loukkaavia sanoja ilmaista jyrkästi mielipiteesi:
http://www.vihreat.fi/kansanedustajat




  • Kaikkiin kansanedustajiin voi harjoittaa kansalaisen painostusta ja poliittista painetta
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex3000.sh?LAJITNIMI=$


  • Vaadi Kainuun ELY-keskusta pysäyttämään Talvivaara

- Talvivaaran kaivoksen ja metallitehtaan toiminta on keskeytettävä. Tämän voi tehdä Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.
Vaadi ELY-keskuksen ylijohtaja Kari Pääkköstä toimimaan. Talvivaaran kipsiallas vuotaa jo kolmatta kertaa ja vesistöihin valuu nikkeliä, uraania ja muita myrkkyjä. Silti Talvivaara suunnittelee toiminnan uudelleen käynnistämistä.
Soita Kainuun ELY-keskukseen, 02 95 023 800
 tai lähetä mielipiteesi ylijohtaja Kari Pääkköselle alla olevalla lomakkeella. Muokkaa teksti mieleiseksesi. Kannattaa olla tiukka ja asiallinen.



Ympäristöministeriöön on turha ottaa yhteyttä, sillä he ajavat vain kokoomuksen politiikkaa Suomen myymiseksi ja teurastamiseksi. No, voi sinnekin yrittää, jos luonnetta ja malttia riittää. Kokeile.












C

Tämäkö ei ole lahjontaa,


Tämäkö ei ole lahjontaa,


kun tarkastuslaitoksessa virkamiehinä toimivat saavat toimia ylikansallisten firmojen insinööreinä - vaikka vain heidän virkaystävänsä "tarkastavat" omien työkavereittensä kädenjälkiä?

Tämäkö on "uusi Suomen Nokia",

 tämä rakenteellinen korruptio, ihmesampo, kun rahat, valta ja "luottotehtävät" kiertävät kavereilta kavereille ja ministerin mukaan laki ei voi puuttua maakuntamafioiden toimintaan?
Ymmärtäkää tämä; tämä on maan tapa,

     Tämä ei ole poikkeus.


Ministeri ja pääministeri sallii ja kannustaa tähän. Ja presidentti


  • Ympäristöministeri Ville Niinistö on kuvaillut tilannetta ”ympäristörikkeeksi”.


"Rike" on kävely punaisia päin. Kymmenien tuhansien tonnien radioaktiivisen ja kemiallisen jätteen dumppaaminen määperään, pohjavesiin ja järviin on aivan jotakin muuta . mutta se esitetään rikkeenä, vahinkona, sivuseikkana.

Huolettomien Niinistöjen toimintaa Talvivaaran katastrofin toteutumiseksi ennen katastrofia:



Tilanne on äärimmäisen selvä.
Altaan hajoaminen ei ole vahinko.



  • Sen rakenteen rakentajat ovat tienneet, ettei se voi kestää.


Mitään määräysten mukaisia hätäajoaltaitakaan ei ola.
Nyt he pyytävät lisää rahaa uusien altaiden rakentamiseen valtiolta "kriisiapuna".

Kokoomuksen ja keskustan vanhaa hyväveli-kerhotoimintaa potenssiin 2: tuhotaan luontoa, vedotaan bisneksen pelastamiseen ja - tuhotaan kokoomuksen mieliksi vieläpä suomalaisten luottamusta valtioon.

Vahva valtio ja vahva avoin säätely ja normit ympäristönsuojelussa on oikeistolaisten teollisuusporvarien ideologinen vihollinen numero yksi - heille on taktisesti tärkeintä romuttaa kansalaisten luottamus valtioon. Siksi tämä ahkera valtion alasajo, ministerin uikutus vallan puutteesta ja säädösten korruptio - kuten Saksassa 1920-luvulla. Luodaan kurjuuden kaaos, jotta ihmiset ihailisivat voittajia ja rikkaita. Ja äänestäisivät kokoomusta tai uutta äärioikeistoa, perussuomalaisia.

Olemme shakkipelissä, jossa yhtenä ruutuna on Talvivaara.

Kohti täydellistä valtion tuhoamista:
  • Eduskunta päättämään EU:n pakkopaidasta 

Hallitus esittää eduskunnalle, että se hyväksyisi talous- ja rahaliiton (EMU) vakaudesta, yhteensovittamisesta ja ohjauksesta maaliskuussa 2012 tehdyn valtiosopimuksen. Samassa yhteydessä pantaisiin lisäksi osittain täytäntöön EU:n jäsenvaltioiden julkisen talouden kehyksiä koskevista vaatimuksista annettu direktiivi.
http://www.talouselama.fi/uutiset/eduskunta+paattamaan+eun+pakkopaidasta...





    Tapaus No 2

 Tämä on suora vihje toimittajille ja syyttäjille varmistaa tämäkin vihje ja sen taustat:
  • Laivakankaan kaivos

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laivakankaan_kaivos

Ainakin yksi henkilö ollut siis sekä kaivoksen hallituksen jäsen samaan aikaan kuin on ollut kunnan tarkastustoimikunnan (tms nimike) jäsenenä vakuuttamassa jätteiden puhdistamisesta kun sitten kaikki tuhansien tonnien jätteet  laskettiin suoraan mereen tai kuoppiin.
Yhtään syytettä ei ole nostettu.
Sama henkilö on julkisuudessa vaatinut rahoja jätevesien puhdistamiseen - rahaa, rahaa ja jätteiden katoamisia. Luonnon kustannuksella.




Tapauksen I monia taustatekijöitä

  Oppositiopuolue keskusta ei ole pitänyt ollenkaan ääntä Talvivaaran maanomistajien puolesta siitä miten rantatonttien arvo laskee, tai siis häviää:
ja

Häkämies on suuri kansallisomaisuuksien luovuttaja ylikansallisille yrityksille. Nyt hänen päänahkansa pelastetaan.

EK:n johtajaksi eli suurimpien ylikansallisten yritysten ja pörssikeinottelijoiden hallituslobbaajaksi Suomessa siirtyvä Häkämies :


  • " Häkämies: Talvivaaran uraanihanke hyväksi ympäristölle "

- hylkää ministerinpestin ja ryhtyy suurpääoman hitmaniksi, kabinettivallan käyttäjäksi.

http://yle.fi/uutiset/hakamies_talvivaaran_uraanih......




Ei karenssia vaan suojaa rahaporvarien juoksupojalle?
  • Vasemmistonuorten mielestä elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen suoran siirtymisen elinkeinoelämän etujärjestön johtoon ei pitäisi olla mahdollista ilman karenssiaikaa.
    - Talvivaara-kohun ollessa pahimmillaan ELY-keskusten toiminnasta vastaava elinkeinoministeri siirtyy suoraan lainsäätäjän ja päätöksentekijän roolista yrityslobbariksi.




     ja

Viesti ylimielisyyden uusimmalta ruhtinaalta kansalle ennen valintojen seuraamusten laajaa paljastumista:






  • Talvivaaran "varoaltaiksi" kutsutut eristämättömät maakuopat eivät ole riittäneet.  Vettä juoksutetaan nyt Lumijokeen, mistä se etenee kohti Vuoksea.

    Nyt siis puhutaan siitä, että myrkkyvesi kulkeutuu suoraan luontoon, ei enää kaivoksen "varajärjestelmiin".



    Tätä se oikeistolainen varakkaiden ja suuryritysten  verohelpottaminen sitten tuottaa:





  • Kansalaisten arvioita voi laittaa eteenpäin

         valtaa ja vastuuta kahmineille, vaikkapa:

Ville Niinistö: ville.niinisto@eduskunta.fi 


Vaatimuksesi suoraan Talvivaaran pimeyteen



  • YHTEINEN JA JULKINEN VETOOMUS
http://www.stoptalvivaara.org/fi/spostivetoomus.html










Miksi vihreät eivät vaadi saastekeisari Niinistön eroa puolueesta?

Vihreät eivät vedä ministeriään vastuuseen  vaikka muuten heräilevät hallituspuolueen prinsessanunestaan:



Talvivaaran massiiviset saastevuodot alkoivat jo 2008.

  Videokuvaa vuotokohdasta:


 


 






Veteli vaatii ministerin ja Ely-keskuksen eroa 

  • Ylä-Savon kuntien ympäristöjohtaja Martti Veteli vaatii Talvivaaran kaivosyhtiötä valvovan Kainuun Ely-keskuksen johtajien eroa, koska heillä ei ole kanttia keskeyttää ympäristöä pilaavaa kaivostoimintaa hallintopakkokeinoilla.

http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/yla-savo/vet...





Huumori on haudasta kaivettua

  • "Haemme säteilyturvallisuuden ammattilaista vastaamaan uraanin talteenottolaitoksen säteily- ja kemikaaliturvallisuudesta sekä ydinmateriaalivalvonnasta." 


Talvivaara ajautumassa rahoitusongelmiin
http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutisl%C3%...

    



  • "Talvivaarasta on voinut vuotaa hurjasti nikkeliä "

Suomi treenaa uutta rooliaan Liittovaltio-EU:n globalisaatiopolitiikan kolonisaatiomaana ja kaivos-Nokiana. 



Talvivaaran jätevesiallas vuotaa taas
- ely-keskus pohtii tehtaan avaamista... 



Riskinottoon ei voi vedota kun vaaditaan vastuuvapautta. 
Lain mukaan virkamies on vastuullinen päätöksien seuraamuksista jos lakia ei ole noudatettu, eik valvottu ja vaadittu noudatettavaksi.

Jos tätä valtiota kutsutaan vielä oikeusvaltioksi, mikään firma ei ole oikeutettu vastuuvapaaksi vedoten riskinottoon "liiketoimintana".  
Tilanne taitaa kuitenkin olla järkyttävämpi kuin tavallinen kansalainen voi uskoa: emme ehkä elä enää oikeusvaltiossa vaan suuryhtiöiden voitonteolle räätälöidyssä EU-maakunnassa. Tarvitsemme kipeästi takaisin valtionyhtiöitä uudessa muodossa (myös pienyrityksiä työllistämään tilausten muodossa) ja valtion työllistämisvastuuta oikeusvaltion ohessa - jos haluamme puhua valtiosta ja elää valtiossa, jossa on perustuslaki yksilön suojana rahavoimia ja monopoleja vastaan. kts:  




URAANI  LIUKENEE



” Kuten AP viestissään totesi, uraani myös liukenee veteen, kun sitä pääsee vesistöön. 
Tämä on vakava uhka, kun otetaan huomioon että Talvivaara aikoo erottaa uraanin uraanimalmista liuottamalla kemikaalien avulla ja jätevedet dumpataan vesistöön. 

Talvivaaran kaivoksen uraanituotanto pitää kuljettaa jalostettavaksi ulkomaille. Uraanikuljetukset kuljetetaan Iisalmen rautatieaseman kautta, vaihtoehtoisesti Oulun tai Kokkolan sataman kautta. Uraani kuljetetaan uraanioksidina, toisin sanoen keltakakkuina. Nämä yellow caket ovat puhdasta uraanioksidia, puolijalostetta. Talvivaaran tuotannon määrä on arviolta 410 000 tonnia.
Uraanioksidi säteilee alfasäteilyä, minkä ihmisen ihokin pysäyttää, mutta elimistöön joutuessaan se tappaa. Ajan myötä myös keltakakut alkavat säteillä beta- ja gammasäteilyä, gammasäteilyä ei pysäytä mikään muu kuin erittäin paksut lyijyseinät.
Talvivaara alkaa laskemaan jätevesiään myös Iisalmen reitille, kunhan kaivos laajenee lännen suuntaan. Kaivokselle menee yksi rautatie, jonka valtio hövelisti maksoi 50 miljoonalla eurolla. Kaivokselle menee myös tasan yksi sähkölinja, jonka varassa koko kaivoksen kaikki prosessit ovat. Mitä tapahtuu pitkäkestoisen sähkökatkoksen aikana? Syntyykö ympäristöpäästöjä?”

  • Savon suuntaan juoksutetaan luvan vastaista jätevettä 3 000 kuutiota tunnissa 




"Ministeri Niinistön luottamus ELY-keskuksiin herättää ihmetystä. "
Se on ongelma, koska viimeistään Vuokatin kuulemistilaisuuksissa selvisi, että paikalliset eivät luota Kainuun ely-keskukseen vähääkään. Se ei ole ihme. Ely-keskus on antanut päästöihin liittyen 92 huomautusta Talvivaaralle jo ennen tämän viikon vuotoa. Se ei ole tarttunut yhteenkään lain sille turvaamaan tiukempaan keinoon, jolla yhtiön olisi oikeasti saatettava päästöt sen ympäristöluvan sallimalle tasolle.




Poliitikot eivät ole hätääntyneitä Talvivaaran saastevyörystä vaan siitä, että poliittinen korruptio ja maan tapa paljastuu tämän katastrofin myötä. Myrkkykaivosten  perustamista vaatinut ja turvallisuusvalvonnan hylkäämistä ajanut ex-ympäristöministeri Paula Lehtomäki  kiljuu peloissaan nykyistä ympäristöministeriä jänikseksi, "joka on jäänyt juoksemaan valokeilaan".

Lehtomäen ja muun maakuntamafian kytkökset Kataisen kokoomuskapitalismiin ovat paljastumassa.

Ville Niinistö tuskin olisi ajanut paskakaivosyhtiöille niin innokkaasti lupaa - vaikka nyt oman valta-asemansa ja oletetun EU-liittovaltio-virkauransa takia hysteerisesti torjuu virkamiesten ja valtion vastuuta jättikatastrofiin.

Saaste-tsaari Ville Niinistö ei ansaitse titteliä vihreä, sillä hän ei tunnusta kokoomuksen kaappaaman valtion virkamiesten välinpitämättömien valintojen ja lain ohittamisen selvää vastuuta seuraamuksista. Mutta Vihreiden klaani jatkaa kokoomuksen ja rkp:n tukena.

V. Niinistö kuten klaanisukulainen prseidentti Niinistö haluavat pitää feodaaliherrojen eli keskusta maakuntamafian tyytyväisenä ja valtiontukien rahanlypsyoperaatiot käynnissä ilman lakia ja julkisuutta.

Demokratia toteutuu vain ehdottomassa julkisuudessa ja Talvivaaraassa esim. altaan avuton muovikelmupohja myrkkyhaudalle oli "salaista tietoa" - mutta joka koskettaa ja tappaa nyt meitä kaikkia.

Kansalaiset eivät nyt vielä ymmärrä mikä megamyrkkykatastrofi on käynnissä.




Lainaus:
  •   "Tuntuu, että Berlusconin toimet Italiassa kohta kalpenevat Häkämiehen roolin rinnalla" 
Kansalaiset eivät tiedä  taloudellisesta katastrofista kokoomuksen kansallisomaisuuden ulosmitaamisessa:

Häkämies myi noin 20 miljardin euron kansallisomaisuuden ja yksinoikeuden pois lähes ilmaiseksi valtion virkamiesten salailun ja kikkailun avaustamana.



Paratiisisaarten ja keinottelun superpankki Häkämiehen takapiruna:
Lehman Brothers  on se asiantuntija, jota Häkämies ei  suostunut nimeämään Kauppalehdessä: 

       Miksi ette käyttäneet ulkopuolisia asiantuntijoita?     Häkämies: – Käytimme ulkopuolista asiantuntijaa ja yhtiön hallitusta. Se jos mikä on yhtiön liiketoimintaympäristön asiantuntija. 
      Keitä asiantuntijoita käytitte?     – Emme tietenkään sitä kerro."



Salaaminen on törkeää demokratian tuhoamista.

Soklin luovutetuilla kaivoksille tulisi asettaa lailla hurja verotus - ja pakottaa se siten takaisin valtionyhtiöksi. Siirto oli rikollinen teko veronmaksajia kohtaan.  Yare tietysti nosti lannoiteiden hintaa sekä on kehottanut maanviljelijöitä ylilaonnoittamaan - maanviljelijät käyttävät 3-10 kertaa liikaa lannoitteita. 

  • Kantelun VTV:lle tehnyt agroekologian professori Juha Helenius Helsingin yliopistosta sanoo, että ruuan tuotantoon liittyvää strategista luonnonvaraa ei olisi pitänyt myydä kansalaisilta kysymättä ja eduskuntaa kuulematta. Näin siksi, että muutamassa vuosikymmenessä ruuan kulutus ja kysyntä kasvaa jo väestönkasvunkin seurauksena.

    Maa- ja metsätalousministeriöltä ei YLE Uutisten tietojen mukaan pyydetty lausuntoja lainkaan. Apua olisi tarjonnut myös entisen kauppa- ja teollisuusministeriön KTM:n asiantuntijaelin, kaivoslautakunta.
    http://yle.fi/uutiset/hakamies_puolustaa_kemiran_growhow-kauppaa/6114254



Veronmaksajat - me -  maksoimme 50 miljoonaa täysin ilmaiseksi ylikansalliselle pörssiyhtiölle voitontekoon rautatiestä Talvivaaraan. 
  •  - Ketkä rikastuivat rautatien rakentamisella?



    Tämäkö on kapitalismia? On.

    Tämä on tuhokapitalismia. Voitot pörssiin, riskit, kulut ja saasteet veronmaksajille.

    Tämä on ideologinen ryöstö: oikeisto vaatii valtiota tukemaan vastuutonta kapitalismia. Tämä on sotaa valtionyhtiöperiaatetta vastaan - valtion resurssit kulutetaan pois kun ne voisi käyttää valtionyhtiöihin.

    Valtionyhtiöt ovat ainoa keino luoda Suomesta toimiva ja vastuullinen talousalue työllistämiseen ja hyvinvointiin. Kaikki muu on nyt kokoomuksen vaatimaa antautumista markkinavoimille ja europankeille.


Uusliberalismi tarkoittaa perinteistä porvarillista voitontekoa ilman vastuuta ja orjatyötä: rikastumista muita köyhdyttämällä.

Talvivaara ei ole vahinko vaan ylimielisyyden, ryöstökapitalismin ja hyväksikäytön valtiollinen statement eurohengessä.



  • Talvivaaran ympäristökonsultti on kaivoksen suuromistaja 

- Mahdollista ympäristörikosta tutkiva poliisi aikoo kuulla myös konsulttia, joka on laatinut arvion kaivoksen ympäristövaikutuksista. Arvion tehnyt asiantuntija on yksi Talvivaaran suurimmista omistajista.  - Nelosen uutiset -




  • "Ministeri Lehtomäen perheellä lähes 290 000 euron Talvivaara-omistus "
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Ministeri+Lehtom%C3%A4en+perheell%...




        ja pulmakimpun taloudellinen pirunnyrkki:




Suosittelen kansallistamista valtion yritykseksi ilman korvauksia saastepumppuun sijoittaneille sijoittajille. Sekä kaupan päälle vielä kaivosyhtiölle korvausvaatimuksia saasteiden
puhdistusoperaatiosta.




Vastuu?

Valtionyritys Destia on Matti Jalagin mukaan se yritys,
  • joka on tehnyt nyt vaurioituneen saostusaltaan 
- http://sirpapietikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124059-ymparistohallinto-organisoitava-uudelleen-talvivaaran-katastrofin-opetuksena#comment-1816281 





Katumista on "ilmassa"  mutta onko analyysiä ideologisesta systeemistä, joka tuhoaa  valtiota - tekemällä valtiosta naurettavan, jotta ihmiset eivät uskoisi enää valtion solidaariseen voimaan tasaavana verottajana :




"Talvivaaran valvonta ja Talvivaaran edun edistäminen alueellisena toimijana ovat siis saman viraston alla. Tätä virastoa johtaa henkilö, joka on osaltaan ollut mahdollistamassa kaivoksen avaamista. Kaivoksen ympäristövaikutuksen arvioinnin on tehnyt yksi sen nykyisistä suuromistajista.

Ainoa ministeri, joka voisi valvovaan viranomaiseen vaikuttaa, on ollut panostamassa projektiin ja siirtyy kesken kaiken elinkeinoelämän päälobbariksi." 





Artikkelit Uuninpankkopoika Saku Timonen avainsanalla ‘Jyri Häkämies’:









"Uskokaa tämä show, Tukekaa virkamiesten infosotaa CIA:n kouluttamana,
me teemme kaiken teidän parhaaksenne kunhan uskotte tämän shown ettekä vastusta eliitin uskollisia virkamiehiä, kaikki on teidän parhaaksenne, kun alistutte ilman häiriöitä... "













Palsa, Kalervo



















2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo korruptiopaska alkaa olla sillä tasolla että ihan PELKKÄ EROTTAMINEN EI riitä perkele...

Anonyymi kirjoitti...

Eikö normaali kansalainen voisi nostaa syytteitä näitä ihmisiä kohtaan?