maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Sielun Veljet Satujen julma taikayö

 







Timanttisilmä ja kultasuu
kauan eläköön

Me muut mennään rukoilemaan
rahapyhättöön
Oven takana joku koputtaa
kuka, kuka se siellä ruikuttaa
aina vaan

Voi kun pääsis lepoon haudan viileyteen ja rauhaan
Jäis lasista puhalletut kaupungit
ja kullatut sekunnit
ja kivikova kuva kuin lasi, jalokivi
kivi on kova

Minä en
Olen ihminen
mutta mikä se on
ihminen
Mutta mikä se on
ihminen
Mikä se on
olen ihminen








Kuvat valokuvaaja Arhi Kuittinen kaikki tekijänoikeudet


Älä kopioi, älä jaa, älä julkaise








Vappua kansalle, joka pimeydessä vaeltaa

Vappua suomettuneelle kansalle, joka pimeydessä vaeltaa;
Joka vasemmistopuolueisiin luottaa oikeiston sanelun tahdissa;
Joka valheisiin luottaa kansalaisvelvollisuutena - maltillisesti, nöyrästi;
Joka kokee salailun osoittavan vallan olevan tavoittamatonta ja maallikolle käsittämätöntä sekä demokratian olevan turhaa. Tottelevaiselle kansalle.







                       Paremminvointivaltio!  Työväen hallitus!
  • Vapun mysteerit: sairaanhoitajat ja siivoojat, jotka äänestävät kokoomusta ja elintasokuilua luovaa orjatyöpolitiikkaa.
  • Vapun mysteeri II: ammattiliitot, jotka luovat työläisten eliitin, joka ilman solidarisuutta taistelevat pätkätyöläisten olojen pahenemisen puolesta.

  • Vasemmistopuolueiden kenttäväki, joka pysyy hiljaa ja vaipuu johtajakulttiin ideologiansa vastaisesti


Suomen katteeton velkapommi europankeille lahjaksi tottelevaiselle kansalle:





    • Suomen valtio eli veronmaksajat ovat menettämässä 67 miljardia "salaisia" Suomen pankin eli Suomen keskuspankin pumppaamia katteettomia velkatakauksia europankeille, joita valtamedia ja puoueet ei ole uutisoineet ministerien työrauhan vuoksi:

    Suomen pankki on siis noudattanut kokoomuksen taktiikkaa, jossa Suomi sidotaan kiinni europankkien valkoiihin velkaannuttamalla Suomi ilman mitään järkevää syytä. Ainoastaan vain liittovaltioprojektin ja pankkien sekä suuryritysten vapauttamiseksi valtioiden valvonnasta. Tuhokapitalismia ja ideologiaa suomalaisten taloustoimittajien ymmärryksen ohi.



    Erittäin tärkeä ja selkeä puheenvuoro


    •  "Vasemmistoliitto tekee aivan idioottimaisia asioita.  Sen ei olisi missään tapauksessa pitänyt lähteä hallitukseen ottamaan turpiin kokoomukselta, siinä ei ole järjen häivää."

      – En voi käsittää näitä nuoria ihmisiä, Urpilaista, Kataista, Kiviniemeä. He ovat kasvaneet Pohjanmaalla tai Savossa, jossa puhutaan elävää suomea. Mutta kun he avaavat suunsa, sieltä tulee ulos Saksan keskuspankin kantoja. Aivan järkyttävää.
      Kieli ei ole mikään pikku juttu; se pitää koossa ihmisen, kulttuurin, elinkeinon, elämän.

      Demokratia ja markkinatalous. Näiden kahden erottamattoman voittoon piti historian loppua. Tamperelainen professori, filosofi Tere Vadén on toista mieltä. Hänen mukaansa kapitalismille ja demokratialle tulee avioero."






    Taisteluyhteiskunta - vastakkainasettelujen aika Stubbin julistamana:
    • " Kokoomuksen puheenjohtajan, pääministeri Jyrki Kataisen lähipiiriin kuuluvan Stubbin kannanotto heijastanee hyvin kokoomuksessa vallitsevaa myötämielisyyttä Wahlroosin demokratian vastaisia ajatuksia kohtaan.

      Kokoomuksen kärkikastiin kuuluva eurooppaministeri Alexander Stubb tuli ulos kaapista, kun hän julkisesti ilmaisi tukensa pankkiiri Björn Wahlroosille ruotsalaislehti Dagens Industrin haastattelussa. Wahlroos hyökkäsi voimakkaasti demokratiaa vastaan tuoreessa kirjassaan "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle".

      http://lievemaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104514-kokoomusjohto-tuli-viime...
     Stressikapitalismia kokoomuksen suunnitelmataloutena, velka-ansana valtion tuhoamiseksi.























        * Poliittisten hahmojen Kuvan alkuperä
    http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=3317692591893&set=a.2309459226689.129233.1555592682&type=1&theater

    perjantaina, huhtikuuta 27, 2012

    von Trierin Valtakunta


    Tämä metafilosofinen von Trierin kauhusarjaesitys tänään on niin pirun ajankohtainen - liittyen kokoomuksen sekoiluun rikollisen Kanervan valkopesuun, poliittisen ahdistumisen kanavoitumiseen rotuvihana, eliitin pauhu eliitin vallan kasvattamiseksi, hallituksen salainen suhmurointi Euroopan eliitin kanssa romahataneen pörssiahneus-ideologian rahoittamiseksi veroilla yms.


      27.4:



    Lars von Trierin legendaarinen Valtakunta-kauhusarja (Riget) - myös DVD



    keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2012

    Urpilaisen valheet paisuvat

      
    • Tiistain välikysymysvideona
    löytyy sittenkin eduskunnan sivuilta:
    http://www.goodmoodtv.com/internettv/application/eduskunta/system/Edusku...
    -klikkaa ylhäältä "AIKAISEMMAT" ja valitse tiistain välikysymys. Videota voi kelata eten- ja taaksepäin
    +

    41. TIISTAINA 24. HUHTIKUUTA 2012 Suomen kokonaisvastuut euroalueen talouskriisissä


    Urpilaisen väite on julman vastuuton valhe kansalle vastuussa olevalta poliitikolta:

    Virkamiehet eivät ole poliittisten valintojen suhteen vallassa.

     Ministerit ja kansanedustajat ovat kansalaisten delegoimina vastuussa vallankäytöstään. 


    Virkamiehet eivät päätä mm. salaamisista, jotka ovat poliittisia salauspäätöksiä.


    Tämä salaamispäätös uskomattoman typerästä päätöksestä huikealle 30 vuoden lainasummalle Kreikkalaisille keinotteleville pankeille hyvin surkeilla ehdoilla on selkeästi taktinen päätös poliittiseen strategiaan. Täydellisesti ministerien vastuulla.

    Tämä on räikeää vastuunpakoilua ja kansalaisten harhauttamista.

    Sen lisäksi, että vanhan perustuslain vastaisesti Katianen ja Urpilainen ovat luovuttamassa kaiken talouspoliittisen vallan IMF:lle ja EU:n talouskomissaareille.
    Virkamiehet eivät Suomessa vielä käytä poliittista valtaa vaan vain toteuttavat sitä - lain mukaan ja poliitikkojen vastuulla. Onko Urpilainen sitten niin ammattitaidoton ja persoonaltaan heikko poliitikko, että hän täysin Kataisen käskyttämien virkamiesten runtelema räsynukke?


    •  Oikeusoppinut arvostelee viranomaisia salailukulttuurista 

      "Tuorein esimerkki on Kreikan vakuussopimus ja sen salassapito. Minusta on aika selvää, että tällainen vakuussopimuksen tyyppinen, erittäin olennainen asiakirja ei voi olla kokonaan salassapidettävä. Koko sopimus ei voi olla liikesalaisuus, 
      professori Olli Mäenpää  toteaa YLE Uutisille."

    Kansanedustajien on kaadettava hallitus,
    nyt.

    Ranskassa ja Hollannissa sentään näemme  nyt   demokratian voimaa ja uuden poliitisen suunnan etsimistä.



    Ensin Jutta kieltää puhumasta haasteen uhalla
    ja sitten hän ihmettelee, miksi haastetta pelkäävät
    kansanedustajat eivät keskustele todellisesta sisällöstä:
    • ”Sen sijaan, että oppositio olisi nyt kysymyksessään halunnut keskustella vakuusjärjestelyn sisällöstä, kysyy oppositio sopimuksen salaamisesta. Näin on tehty siitä huolimatta, että jokainen kansanedustaja on itse voinut käydä perehtymässä sopimuksen sisältöön. Sopimukseen perehtyneet kansanedustajat ovat voineet varmistua siitä, että sopimus on täsmälleen julkisuuteen kerrotun mukainen...”




    "Demokratia ja markkinatalous. Näiden kahden erottamattoman voittoon piti historian loppua. Tamperelainen professori, filosofi Tere Vadén on toista mieltä. Hänen mukaansa kapitalismille ja demokratialle tulee avioero."  





    Viranomaistoiminnan julkisuudesta:
    • "Demokraattisen yhteiskunnan keskeisiin periaatteisiin ja perustuslakiin kirjattuihin perusoikeuksiin kuuluu, että jokaisella on oikeus vapaasti muodostaa ja ilmaista mielipiteensä yhteisistä asioista ja vaikuttaa niihin. Tämä edellyttää, että yksilöillä ja heitä edustavilla yhteisöillä on mahdollisuus saada luotettavaa tietoa julkista valtaa käyttävien orgaanien toiminnasta sekä yhteiskuntaoloista ja julkisen vallan toimenpiteiden vaikutuksesta niihin" (Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi viranomaisten toiminnan julkisuudesta ja siihen liittyviksi laeiksi - HE 30/1998 vp).
    • "Pohjoismaissa kansanvaltaan perustuvan hallintotavan on katsottu edellyttävän, että kaikki voivat asemastaan riippumatta saada tietoja viranomaisten toiminnasta ja valvoa julkisen vallan käyttöä. Keskeisten päätösten tulisi perustua luotettavan tiedon pohjalta käytävään julkiseen ja kaikille avoimeen keskusteluun. Hallinnon julkisuutta pidetään edellytyksenä demokratian ja tasa-arvon toteutumiselle sekä hallinnon luotettavuudelle ja päätösten hyväksyttävyydelle [legitimiteetti]" (ibid.)


    YLE on poistanut eduskunnan tuoreen  24.4.12 välikysymyskeskustelun netistä, Areenalta.  Tämä on aika vastuutonta ja poliittisesti painottunutta toimintaa kokoomusjohtoiselta YLE:ltä, joka on velvoitettu yleisradiolain mukaan tiedottamaan, valistamaan ja sivistämään kansalaisia. Lähettäkää palautetta YLE:lle, kts YLE Beta Areena ja palautelinkki alhaalla





















    tiistaina, huhtikuuta 24, 2012

    Urpilainen ja Arhinmäki ovat pettäneet lupauksensa


     Urpilainen ja Arhinmäki ovat pettäneet lupauksensa
     Urpilainen ja Arhinmäki ovat pettäneet lupauksensa
    Valokuvaaja: Arhi K



    SDP:n puoluekokous lähestyy.

    Onko sosiaalidemokraatiksi itseään kutsuva ihminen todella tyytyväinen kokoomuksen politiikan tukemiseen SDP:n hartiavoimin?

    Löytyykö valtion purkaminen SDP:n toiminta- ja periaatejulistuksesta?

    Missä on 1990 vuoden verotustaso? Miksi SDP ei vedä takaisin tuloeroja kasvattavia verohelpotuksia? Missä ovat aidot budettielvytyskeinot kuten  23 miljardin yritystukiaisten menoerän vähentäminen? Suorat työllistämistoimet kuten paperitehtaiden ja Venäjänkaupan valtiollistaminen?
    Miksi koulutuksen ja yliopsitojen tasoa romutetaan vakavasti vasemmistoministerien suojelevassa hiljaisuudessa?
    Verotus, Urpilaisen lupaukset ryhdikkäästä verotuksesta?
    Valheita, valheita.

    Urpilainen on mukana myös valmistelemassa salaisesti salaista yritysrekisteriä - jotta veronkierto onnistuisi paremmin veroparatiisien kautta.

    • Verotuksen keventäminen varakkaille
      ja tuloerojan kasvattamisen yleistilanne:
      "Vuodesta 1993 tähän saakka Suomessa yritysveroja on leikattu 71 prosentilla, osinkoveroja 70 prosentilla ja pääomaveroja 40 prosentilla. Lisäksi on poistettu varallisuusvero ja yritysten kelamaksut yhteensä noin miljardi euroa.  Vuoden 2010 tuloihin verraten vuoden 2012 pääomaveroa nostettiin 30 miljoonaa euroa, mutta yritysveroa laskettiin 260 miljoonaa euroa. Osinkovero oli ennen progressiivinen, mutta sen verotus poistettiin kokonaan. 2005 alkaen sitä on peritty tasaverona. Tälle vuodelle osinkoveroa alennettiin 2 980 miljoonalla eurolla – neljänneksellä. Yhteensä tälle vuodelle suurpääoman veroja on alennettu 3 210 miljoonaa siis 3,2 miljardia euroa.   - KOA

    Onko tämä vastuullisuutta?
    Näinkö turvataan hyvinvointivaltio?
    Ei.

    Näin kuljetaan uusliberalismin teurastamolle ilman yhteiskuntasopimusta ja tulevaisuutta.Pahoinvontitilastot eivät ole esillä kun eduskunta leimaa hallituksen eliittiä junttaavat rikastumissäädökset verolakeja ohittamaan.

    Miksi kansalaisten aktivoimista tuhotaan vaatimalla ennen niin ehdottomilla järjestötuilla nyt lisärahoituksen osoittamista ennen valtiontukea? Sivistävät järjestöt eivät ikinä ole olleet aikaisemmin vasemmistolaisen ideologian mukaan   valtion lypsylehmiä tai yrityksiin verrattavia "talouskoneistoja". 

    Kokooomuksen ideologian mukan kansalaisten aktiivisuutta pyritään tekemään hyvin vaikeaksi kun samalla puolueet saavat jumalattomat puoluetuet. Ikään kuin lahjuksena olla hiljaa muusta alasajosta.
    Miksi sosiaalidemokraattien johto kieltäytyy toistuvasti kuuntelemasta kokeneita asiantuntijoita, kuten professori Matti Tuomalaa?

    Urpilainen ja Arhinmäki valehtelevat,  kun puhuvat Kreikan elvyttämisestä, kun rahaa mätetään EU-eliitin käänteisessä talouskommunismissa Saksan ja Englannin pankeille ilman sijoittajien vastuuta (- Englanti ei itse jaksa rahoittaa pankkejaan mutta Suomi saa lahjoittaa kyllä rahaa liikepankeille)

    • Miksi Vasemmistoliittokin toteuttaa kokoomuksen sanelemassa hallituksessa täysin vastakkaista politiikkaa kuin Euroopan vasemmistopuolueet eurokuriin ja muihin yleiseurooppalaisiin kysymyksiin liittyen?    -Sippo Kähmi
    Vasemmisto on totaalisessa kriisissä.
    Jäsenet pelkäävät ja jähmettyvät ristiriitaisten tietojen tulvassa ja tukeutuvat vain johtajakulttiin. Vasemmiston perustvanlaatuinen periaate on kuitenkin se, että johtajalla ei ole mitään painoarvoa jäsenistön valintojen ja arvojen suhteen. Puolue on ihmiset vasemmsitossa - periaatteessa.
    Nyt oikeistolaiset hierarkiakäytännöt ja eliitin sanelema suosikkihierarkia ovat lyönyt vasemmistopuolueet ja kenttäväen ideologisesti lukkoon oman eliitin ihailijakerhoksi.

    Urpilainen ja Arhinmäki tanssivat EK:n ja Kataisen rivistössä ja leimaavat kaikki ääriliberalistiset talouspäätökset, mitä amerikasta tuotettu ääriliberalistinen pörsikulttuuri käskee?

    Arhinmäki toisti viikonloppuna Kataisen iskulauseita sosiaalifoorumissa "talousvastuusta" - suomalaisten vastuu pankkien kasinopelistä ja valvonnasta vapautetun rahasysteemin ideologisesta romahtamisesta?  Ei hyvä. Aivan päin seinää.
    Vaalilupaukset pankkien vallan kaappauksen torjumisesta on heitetty ikkunasta ulos ja vasemmistolaisen sporttipojan ura on talutushihnan varassa.

    Eliitin talouskaappaus on Suomessa nyt vasemmiston tuen varassa.
    Ja vasemmiston oma eliitti haluaa vain leikkiä isottelevien ja pelottelevien poikien säännöillä, jotta saa silityksen ja lupauksen kasvottoman EU-eliitin kiitollisuudesta.

    Englannin liikepankkien ideologiaa vaaditaan kumoamaan Suomen perustuslakia. EU:n perustuslakihan hyväskyttiin hiljaa viime vuonna, median suojatessa sitä hiljaisuudessa. Ainoa vastavoima on itsenäisyyden ja valtio-opin kapina Islannin tapaan.

    Kekkonen sai poliittisen diktatuurin uhkailemalla, nyt Katainen, Urpilainen ja Arhinmäki saavat valtansa ja "uransa huippuhetken" harhauttamalla ja lupailemalla "työllistämisen tähden". Samalla kun valtiota ajetaan alas EU-pankkieliitin ja IMF:n käskyjen mukaan. Valtiovarainministeriö on ajanut viimeiset 2 vuotta erittäin työllistämiskielteistä valtiontaloutta ja vastuuttomien sijoittajien vapautta ilman paikallista, suomalaisen talouden vastuuta.

    Kun valtio elvyttää aidon elvytysopin mukaisesti, se tarkoittaa että valtio sijoittaa kansalaisiin, ei liikepankkeihin.
    Vasemmistoaktiivit ja vasemmistoon itsensä lukevat puolueen jäsenet, nyt on aika huutaa.

    Viime vaalit olivat kapinavaalit. Siinä mittakaavassa mitä kohmeiset suomalaiset uskaltavat purnata ja jurnuttaa vastalauseita.
    On siis kansalaisten tahtoa mutta mikä on poliitikoiden tapa tehdä olonsa näkymättömäksi ja suostua hiljaa puoluehjohdon sopeutumiskäskyihin, marssijärjestykseen valtiovaraniministeriön uhkailuihin?

    Vasemmiston on istuttava perussuomalaisten kanssa samaan pöytään ja puhuttava pelkästä talouspolitiikasta ilman EU-virkamiesten papillisia vaatimuksia. Muut esteettiset ja ajankohtaiset poliittiset hölötykset on unohdettava.

    Poliittinen leimaaminen ja äänestäjien kalasteleminen on unohdettava aitojen päämäärien tavoittamiseksi.

    Kokoomus on pieni puolue, jos perinteisen kokonaisvaltaisen valtion ja hyvinvoinnin takaamisen puolueet istuvat yhteen ja suostuvat purkamaan mm. keskustan ja RKP:n omimia suunnattomia, muinaisia lahjuksia kokoomukselta, epädemokraattisia (suurten maatilojen tuilla rikastuttavia) maataloustukiaisia ja erikoisia Ahvenanmaa-tukiaisia, jotka ovat siirtäneet valtion tukipolitiikan surullisesti Länsi-Suomi-painotteiseksi. Ei ihme, että Suomen Karjalassa tehdään hurjasti itsemurhia.
    Vastavoimien ja kansan äänen on kuuluttava, muuten meillä ei ole demokratiaa.
    Älä jätä omaa  kansanedustajaasi ja puoluetta rauhaan, selkeitä kirjeitä ja sähköposteja kohti eduskuntaa.

    Tilanne on mielipuolinen.
    Hallitus on tuoreltaan allekirjoittanut "kurisopimuksen" suoraan eduskunnan ohi, vaikka tähän valtion lamaantumispolitiikkaan Suomen taloustilanne ei mitenkään pakota mutta nyt olemme suostuneet talouskatastrofin aiheuttaneiden pankkien sanelupolitiikkaan. Kokoomus haluaa tuhota kaikki hyvinvointivaltion ulottuvuudet ja asettaa Suomen suurpääoman ja ylikansallisten firmojen veronkierron pelinappulaksi.

    Hallitus on kaadettava.
    Se ei toteuta kansalaisten arvoja.

    Nyt ei toteuteta kansalaisten näkemystä valtion tehtävästä ja vanhan Suomen oman perustuslain toteuttamisesta.

    Puolueiden sisäinen systeemi on korruptoitunut taas puolueliitin urahissiksi ja eliittiin samaistumiseksi vasemmiston 70-luvun huikean profiloitumisen jälkeen. Se on se puolueiden Big Brother -evoluutiokarsinta: tottelevat ja pelokkaat ylennetään ja niin ajattelevat häädetään takaoven kautta.
    Politiikan tila on pelottava.


    Ja niin, Kulttuuri   on suora indikaattori eliitin rahanhamstrauksesta, omaneduntavottelusta ilman demokraattista jakamista.

    Miksi yhdelle mitättömälle oopperatalolle annetaan poliittisesti ohjattua tukea demaripoliitikkojenkin avulla 70 miljoonaa euroa joka vuosi - turistien tullessa ylikansallisille hotelleille rahaa lahjoittamaan lähes ilmaiselle ooperamatkalle? Kaksikymmenkertaisesti kaupunginteatterien tuki/katsoja suomalaisten katsojien suhteen. Savonlinnan oopperajuhlat:  suurin avustus erillisavustuksista 750 000 euroa Arhinmäen taatessa eliitin kiitollisuus Arhinmäelle. Ooppera on aina vedonnut eliittiin suurieleisenä ja uhoavana farssiperformanssina, varmasti jotakin yhteistä puolueiden toiminnan kanssa.

    Oopperatuki on 100 kertainen rock/pop-musiikin valtakunnallisiin tukiin nähden. Ja harrastajateatterit jätetään taas ulos tukisysteemistä poliitikkoja pelottavina yhteiskunnan ja ihmiskuvan suorina kommentaattoreina.











    • "Suomen talouspolitiikka on ulkoistettu."

      -"90% valtion velasta on ulkomaalaisessa omistuksessa. Herra Järvinen kiteyttää kyseisen asian vakavuuden varsin hienosti:  Jokainen voi arvata mitä tapahtuu, kun kansainväliset sijoittajat haluavat omansa takaisin. Mallia voi katsoa vaikka Kreikasta."


    Onko tuloerojen kasvu väistämätöntä?


    •   Liberalismin petos
      - Melender, Tommi - Hännikäinen, Timo Kirja 2012 WSOY

       Liberalismin alkuperäinen idea oli kaunis. Aate halusi puolustaa yksilön vapautta ja autonomiaa, mutta vapauteen ja autonomiaan sisältyi myös kypsän aikuisen ihmisen vastuu omista teoistaan ja niiden seurauksista.

      Liberalismin petos
      suomii positiivisen ajattelun fasismia, Sarasvuon ja Himasen konsulttifilosofointia, Stubbin ja Jungnerin irvokasta hyvän fiiliksen politiikkaa, historiattomuuden vaaroja, vasemmistolaista lifestyle-kapinallisuutta ja kulutuskapitalismia vahvistavaa »minulla on oikeus» -ajattelua. 


    • Laskelmia Kataisen vaatimasta ja Urpilaisen takaamasta velkaorjuudesta liikepankkien luoman uuden velan vuoksi:
    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/pysayttava-yhteenlasku-nain-suomi-vipp...





    * Lisäys IV


    Max Keiser - Greek  Coup by American Bank 2005

    maanantaina, huhtikuuta 23, 2012

    Nokia ja outo itsetuhon kierre


    Nokia ja outo itsetuhon kierre
    Nokia ja outo itsetuhon kierre
    Nokia ja outo itsetuhon kierre


    Olen 6 vuotta kirjoituksissani bloggaillut Nokian tuhoa ja pakko on sanoa, että kaikessa olen ollut liian oikeassa. Surkean oikeassa.

    Merkit olivat niin selvät   yhtiön ylikorostuneen hierarkian kognitiivisten toiminta- ja asennemallien  kannalta.

    iPhonea haukuttiin johdon puolesta julkisestikin "naisten puhelimeksi"

    Eli naiset ovat haukkumasana Nokialle?
    Itse Vanjoki, yksi iPhonelle naureskelijoista, kielsi lopulta kosketusnäytön kehittämisen Ollilalan komppauksella lelumaiseksi.
    Tämä viimeistään paljasti aivan tukkoon paisutellun insinöörimacho-kulttuurin, jossa asiakas on aina naurettava ja väärässä koettaessaan ymmärtää insinööreille suunniteltua viriteltävää ja spartalaista käyttöliittymää, joka saattoi mennä tilttiin ja palata toimintaan vain akkua irroittamalla.

    Johto poti kroonista, tiedostamatonta  huonoa omaatuntoa ja outoa arvovaltakirroosia, sillä Nokian johto yritti kasvuvaiheen aikana vastustaa toistuvasti nuorten insinöörien innovaatioita, kerta toisensa jälkeen. Nokian johto torjui viimeiseen asti ajatuksen, että kännykästä väistämättä muodostuu visuaalinen taskutietokone.
    • Nokian puhelinmallien hallitsematon vyöry johtui tästä Nokian sisäisestä ja asenteiltaan sairaasta statuskilpailusta, jossa jokainen iäkäs insinööri halusi oman kännykkälinjansa "johdettavakseen". Siit kuten monesta muusta Nokian toimintamallista tuli itsetarkoitus ilman suhdetta kuluttajaan.
      Vaikka Amerikassa sosiaalisen kännykkäkäyttämisen aloittaneet kuluttajamassat inhosivat Nokian kalliimpia communicator-hirviöitä niiden monimutkaisuuden  ja jumiutumisen takia, Nokian Ollila ei ottanut mitään siitä opiksi.


    Nokia ei ole älykkään johdon tuotos vaan suomalaisen koulutusjärjestelmän ja ihmiskuvan tuotos, mikä oli alunperin vasemmiston tasa-arvovaltiosta unelmoidun vision huikea toteutuma.

    Hyvinvointiyhteiskunnassa luotiin tasa-arvon ja mahdollisuuden eetos, joka hyvin jännällä tavalla kulminoitui itsenäisiin ja äärimmäisen toimintakykyisiin insinööreihin. Oman perheen köyhyys ei estänyt enää älykästä ihmistä hakeutumasta insinööriksi hyvinvointivaltiossa. Ilmainen kouluruoka piti aivojenkin kehityksen hyvässä ruodussa - nyt kouluruoka on teollisilla kemikaaleilla puristettua roskaa ja oppilaat ihan ADHD-tapauksia.

    Yksi vakava oire sekä Nokian oudon itsetuhon kierteen ilmiöistä oli tärkeiden insinöörien pieni palkka.

    Vain johdon eliittikerhoon pääseminen antoi arvostusta, ei taito ja merkitys yhtiölle.

    Nokian eliitille tuli pakkomielteeksi olla sisäisen ihailun ja pelon kohde, aina oikeassa oleva johto, joka ei voinut korjata omia sanojaa. Nokiassa muodostui kunnian ja häpeän epäpyhä, nepotistinen systeemikulttuuri - samaan aikaan kun muutoskyvykkäimmät insinöörit kituivat hävyttömän pienellä palkalla, joka nakersi myös itsetuntoa ja rohkeutta luoda uutta.

    Ollila keskittyi Nokian optiokulttuuriin ja loi oman reality-shownsa, linjojen keskinäisen kilpailun, jotta pystyi välttämään oman johtajuutensa valinnat ja vastuun.

    Systeemiin luotiin itse itseään yllyttävä  peli, jonka tarkoitus oli vain luoda keinotekoisen kilpilun kautta tehokkuuden illuusio ilman suuntaa ja visiota.
    • Nokian eliitin ympärille palkattiin töykeä henkilöstöosasto-Gestapo, joka uhkaili ja erotti turhamaisista syistä työntekijöitä. Valvontasysteemin toimijat nostivat kontrollivallallaan ja  pelolla omaa statusasemaansa firmassa. Vanhat työntekijät saivat jonkinlaisen mahdollisuuden saada sirpaleen Nokian "suuruus-identiteettiä" etupäässä ylemmyydentunnolla uusia työntekijöitä ja hteistyökumppaneita kohtaan.

    Kapitalismi pitäisi ymmärtää merkityskulttuurina, jossa ikä ja suhteet ei tuo automaattisesti mielettömiä bonuksia ja  sananvaltaa analyysien ohi. Palkka ei tuisi olla automaattisesti kasvava statushissi vaan alati muuttuva, myös uutta luovuutta palkitseva.

    Humanisteja ei taloon otettu johtajiksi tai kehitysjohtajiksi.

    Apple  asetti merkittäviin asemiin ihmisiä, joilla oli laaja akateemis-humanistinen koulutus tai ainakin omaehtoinen humanistinen sivistys sekä elämänkokemusta muilla aloilla.

    Nokialla taas keskityttiin humanistien rääkkäämiseen.

    Korostuneen hierarkiafanatismin ja johtotason arvovaltapelkojen takia tavalliset ja uudet insinööritkin opetettiin katsomaan kaikkea statushierarkian kylmien linssien läpi ja niin hierarkian pohjalla olivat käyttöliittymien suunnittelijat, testaajat ja käyttäjien tarpeiden kartoittajat, joiden päälle insinöörit opetettiin sylkemään.

    Tottelemisesta ja vanhojen insinöörien palvomisesta tehtiin kultti, firmauskonto. Paradoksina tuote ei ollut tärkeä mutta brändi oli.

    Jokaisen arvostusta kaipaavan päämääräksi tuli vain kohota Nokian hierarkiassa, ei asiakkaiden ajattelu ja mediakulttuurin elämänhallintamuotojen havainnointi.

    Nokian tärkein visionääri-johtaja teki lopulta itsemurhan, koska hän yritti saada muut johtajiksi paisuneet insinöörit tajuamaan kulttuurin ja käyttäjäkokemuksen merkityksen kokonaisuutena - eikä onnistunut siinä.

    Nokian suuruudesta ja suuruudenhulluudesta tuli myös hirvittävä taakka alihankkijoille ja ohjelmataloille, joille Nokia maksoi törkeän pieniä lisenssejä hirmuvaatimuksin.

    Tuloksena olivat lisäohjelmat, jotka jumittivat joka Nokian kännykässä - Nokian oman softan tukkoisuuden lisäksi.

    "Tehokkuus" hinnassa ja komponenttien halpuus tuli operatiivisen toiminnan päämääräksi, ei hauska, varma ja helppo medialaite.

    Sisällöntuotanto hylättiin ja hardwarea puskettiin 25 mallia vuodessa pysähtyneillä Nokia-kännykän käyttömääritelmillä.

    Nokia on järkyttävä esimerkki eliitin stressikapitalismista, joka toimii feodaalikulttuurin ruoskaviestinnän tavoin.

    Eliitti kurittaa ja kilpailuttaa tarpeettomasti alaisiaan ja alihankkijoita kurjalla palkalla (vaikka kassa pursuaa rahaa) vaatien samalla yli-inhimillisiä suorituksia tunnustamatta omia virheitään. Suomalaiset insinöörit saivat puolta pienempää palkkaa kuin Ruotsissa.

     Virheiden peittelystä tulee lopulta firman ainoa toimintakulttuuri eliittiä nuoleskeleville kiipijöille, mikä syö kaiken luovuuden ja selväjärkisyyden.

    Uranoususta tulee toimijoiden ainoa tavoite firman sisällä eliitin Olymposvuoren juurella.

    Asiakkaat ovat lopulta yhtiölle sitten vain  karjaa, jonka on palvottava itsetyytyväistä hirviötä itsestäänselvyytenä, Nokian suuruuden tähden.

    Teknisesti Nokia olisi pystynyt valmistamaan Applen lailla mediapuhelimen kysymys olikin vain johajatason tahto- ja sivistystasosta sekä psyykkisistä pakkomielteistä tärkeyden mielikuvista vain kontrollikulttuurin kautta. Vuorovaikutus nähtiin heikkoutena jumaljohtajien huipulla.

    Jatkuvasti vahvistuvat (sosiaalisen) median käytön trendit ja ihmisten tarpeet kiellettiin.

    Nokian johto koki olevansa käyttäjien yläpuolella. Tuotannosta, uuden puhelinmallin kehittämisen nopeudesta ja tuotannon halpuuden puristamisesta tuli Nokian oma sisäinen show ja kilpailu. 

    Johtajilta puuttui visio yleismallista, kännykän toimintavarmuudesta, käyttäjäkokemuksen helppoudesta ja internet-selaimen ensisijaisuudesta, puhumattakaan sosiaalisesta mediasta ja ohjelmistotalojen tukemisesta.

    Nokialaisen insinööripainotteisen yli-ihmiskuvan Nokiassa halveksittiin vuorovaikutusta ja kulttuurin muutoksia  tuntevia humanisteja.

    Asiakkaat nähtiin yhtiön palveljioina ja ihailijoina ilman mitään todellisuustajua kännykästä elämänhallinnan osana. Insinöörit ihailivat itseään vaikeasti ominaisuuksiltaan hallittavan kännykän säätäjinä, aivan kuin kännykän käytön tulisi edellyttää ohjelmointikykyjä "älykkyystestinä". 

    Johtotaso ei reagoinut millään tavoin amerikkalaisten totaaliseen torjuntaa vaikeita ja epävakaita communikaatoreita kohtaan.

    Ollila keskittyi Nokian suuruutta esittävään optiokulttuuriin ja loi oman reality-shownsa, linjojen keskinäisen kilpailun jotta pystyi välttämään oman johtajuutensa valinnat ja vastuun.

    Systeemiin luotiin itse itseään yllyttävä  peli, jonka tarkoitus oli vain luoda keinotekoisen kilpilun kautta tehokkuuden illuusio ilman suuntaa ja visiota.


    II
    Nokian hallitus turvautui ammattitaidottomuudessaan ja visionäärisyyden puutteessaan typerään paniikkiratkaisuun: avuksi ja omien valintojen korvikkeeksi kiljuttiin polvillaan kilpailijaa, maailman suurinta ohjelmistovalmistajaa, Microsoftia. Esiin vyörytettiin Nokian kehittämisen sijaan hymyilevä Troijan hevonen, Microsoftin varastologiikassa ansioitunut mies,  Stephen Elop.
    Ja kaikki luovutettiin toisen suuruudenhullun firman käsiin, jonka tärkein tavoite on vain tuhota Nokian riippumattomuus mediakännykkojen käyttöjärjestelmäkilpailijana.

    Nokian hallitus jatkoi Nokian johdon linjaa ja halveksi työntekijöittensä uudistautumiskykyä, luovuutta.
    Nokian johdon virheitä ei tunnustettu ja analysoitu avoimesti  valvovan hallituksen toimesta edes viimeisellä hetkellä  kaikkien johdon junnaamien strategioiden jouduttua umpikujaan.

    Nokian hallituksella on enää lyhyt aika pysäyttää Nokian lopullinen tuho ja aloittaa itsenäisyys myös Android-systeemin kanssa panostaen ohjelmistotuottamiseen ja ohjelmistoyhteistyöhän.
    Kassassa olisi vielä rahaa uudelleensyntymiseen ja nimenomaan suomalaisen firman originaalin identiteetin palauttamiseen.

    III
    Suomalainen peliteollisuus on nyt valitettavasti tekemässä Nokian virheet paljon nopeammassa syklissä.
    Firmojen "alkuperäinen" eliitti pyrkii erottautumaan uusista värvätyistä työntekijöistä palvonnan kohteeksi ja innostamaan nuoria lahjakkuuksia pelkillä lupauksilla ja surkealla palkalla itse liotessaan miljoonien keskellä.






    * Lisäys
    • "Järvisen mukaan Elopia voi arvostella vain Symbian-puhelimet jyränneestä puheesta, sillä Nokian isot virheet on tehty jo vuosia sitten."
    Elop kielsi linux- ja Android-kehitystyön joten on aikamoista anteeksiantoa väittää, että vain yksi tahallinen Microsoftin osakkeita kasvattava puhe symbianista olisi ollut "pieni moka".





    MOT myös Nokian tuhon prosessista ja tilanteesta - "Näin Nokia tuhoutui" Areena.





    Tuomioja sodan ja imperialismin asialla


    Tuomioja sodan ja imperialismin asialla
    Ministerimme  Facebook -kirjoituksessaan:


    • "Tänään Brysselissä ISAF ministereiden Afganistan kokous, pohjoismaiden ministeritapaaminen ja muutama kahdenvälinen tapaaminen. Naisten aseman kautta määrittyy meidän jatkomme Afganistanissa." -Erkki Tuomioja

    ISAF joukot ja varsinkin ISAF:in salaiset iskujoukot silmittömien, Vietnamin sodan tyylisten tuhoiskujen kautta, siviilejä ja sotilaita erottelematta,  ovat tuhonneet murhaavalla massasodalla Afganistanin kehitysmahdollisuuksia ratkaisevasti ja vahvistaneet fundamentalisteja merkittävästi.

    Tottakai afganistanilaiset tuntevat ns talvisodan henkeä ja vietnamilaista sissihenkeä, kun ulkomaalaiset joukot ja robottilentokoneet riehuvat ympäri maata väärillä tekosyillä. Amerikkalaiset eivät hyökänneet Saudi-Arabiaan, vaikka suurin osa terroristeista oli saudiarabialaisia ja Saudien rahoittamina. 

    Humanistista kehitystä ja ihmiskuvaa on turha yrittää viedä imperialististen keinojen avulla maahan, jonka huikeita mineraalivaroja saksalaiset ja  englantilaisetkin himoitsevat. "Naisten oikeuksien" pitkäaiakisen toteutumisen takia ei  kukaan kenraali lähde sotaan sillä armeijalla ei ole humanistisia arvoja eikä armeija noudata Suomessakaan perustuslakia tiedustelussaan ja tietokannoissaan kansalaisten poliittisesta luokittelusta .


    Tuomioja on ihmeellinen Zelig.

    Pikkuasioissa hän on suureellisesti turhamainen vasemmistolainen ja järjestää näyttävän shown aivan mitättömistä vasemmistovivahteisista mielipiteistä mutta suurissa linjoissa hän on kovan sotakapitalismin ja kokoomuksen kasinokapitalismin uskollinen juoksupoika EK:n ja Kataisen hameen alla, kuten oli Lipposen aikanakin tuhoamassa hyvinvointivaltiota ja avoimuutta naama irveellä.
    Hänelle kelpaa salainen sota, josta ei kerrota kansalaisille, jotka rahoittavat sotilaat. Meille ei kerrota tapettujen määrää ja sodan tyyliä, kuinka paljon siviilejä ja aseettomia tapetaan amerikkalaisten salamasotatyylillä.

    • Saksan presidentti eroaa Afganistan-lausuntojen takia

      - Niin suuri maa kuin Saksa, joka on voimakkaasti ulkomaankauppaan suuntautunut ja ulkomaankaupasta riippuvainen, voi hätätapauksessa tarvita myös sotilaallista väliintuloa etujensa suojelemiseksi, Köhler sanoi Deutshlandradio Kulturin haastattelussa.

    Suomalaiset upseerit myönsivät,
    että Suomi käy salaista sotaa, jossa tuhotaan kohteita amerikkalaisten periaatteilla ja johdolla (oli siellä lapsia, naisia tai ei):

    MENOVINKKI
    Lauantaina Sosiaalifoorumi:

    21.4. klo 14

    Tuloerot, talouskasvu ja kriisit; kansalaisreaktiot maailmalla.
    Tuloerot, talouskasvu ja kriisit,

    prof. Matti Tuomala ja Reformit ja rakenneuudistukset, kapitalismikritiikistä toimintaan, päätoimittaja, valt.tri Arja Alho. Järj. TSL, Ydin-lehti. Lk 23, 2.krs.

    Perhemurhassa ei kyse rahasta?


    Perhemurhassa ei kyse rahasta?

     ”Perhemurhassa ei kyse rahasta”

    Uutislehden otsikko. Journalistin päätelmä.
    Journalistin ideologinen ihmiskuva. 

Täysin pielessä.

    On todella tietämätöntä leimata taloudellisesti varakkaan "hyvän" perheen psykodynamiikka ja ongelmakeskeisyys jotenkin vapaaksi statuspaineista ja rahan ongelmista sen tavoittelussa.
    Hyvin ideologisesti värittynyt "perinteisen" porvarillinen yhteiskuntanäkemys. Suorastaan taas julistava näkemys onnellisuuden ehdoista uudessa statusyhteiskunnassa. Hyvä perhe rahan suojissa?
    Suorastaan tyhmyyttä ilman yhteiskuntatieteiden ja sosiologian perusteita.
    • Varakuuden ja toimintakykyisyyden samaistaminen on alhaista yhteiskuntaoppia. Se sisältää implisiittisesti käsityksen, että hyvinvointia ei voi järjestää valtion puolesta vaan kaikki onneen kykenevät kyllä itse järjestävät onnea ja muut putoavat omasta syystään ulkopuolelle onnelan.
    Ihmisen kulttuurikehityksen suurimmat ongelmat ja kriisiytymisongelmat ovat kiinni juuri statuksen tavoittelun pakkomielteestä ja statuksesta muiden arvojen yläpuolella olevasta aatelisihanteesta.
    Aviopuolison hankinnassakin on toisen tuoma statusarvo muiden silmissä melkein tärkeimpiä tavoitteita piilo-oikeistolaisten porvarillisessa uramaailmankuvassa. 
    Rahan tavoittelussa, kovissa statusehdoissa "perheen tasosta" ja suuruudenhullun stressaavassa ylenemishybriksessä on kysymys statuksen tavoittelusta - ja myös lapsuuden emotionaalisten traumojen torjumisesta juuri varsinkin kelpaavuuskysymyksissä. 



    Köyhyys ei todellakaan ole ainoa rahan ympärille kääriytynyt kriisitapaus perheyksikölle vaan rahan ja statuksen tavoittelu tuhoaa yhtä varmasti terveen elämän ja lasten kehitysehtoja kuin köyhyyden häpeä ystävien ja sukulaisten edessä korostuneen oikeistolaisessa menestyjien kapitalismissa.
    Tämä journalistin automaattinen "hyvien perheiden" -fantasia osoittaa hyvin selvästi porvarillisen puhetavan hegemonian kulttuurissamme.

    Rikkaidenhan pitäisi olla turvassa onnen satamassa? Raha rauhottaa. Helsingissä murhatilastot ovat kuitenkin tasaisesti jakautuneet rikkaiden ja köyhien alueille.


    II

    Erittäin huolestuttavaa ja pelottavaa oli myös kirkon reaktio. 

    Valtionkirkoista suurempi ei ole reagoinut näin mahtipontisesti köyhien perheiden joukkomurhaan kuin nyt rikkaan perheen joukkomurhaan - messu tuomiokirkossa. Ja näyttävä itsensäruoskinta.
    Tämä ilmiö seuraamuksineen tästä tapahtumasta on kokonaisuutena jo farssi - ajankuva.
    Kunhan rikkaat pidetään rauhallisina turvallisuudenharhassaan.

    Myös poliisi osoitti porvarillisen statusyhteiskunnan aakkosia, kun rikkaan perheen pojan kuolema Glo-hotellissa aiheutti valtavan laajan (ja kalliin) poliisioperation ja todella nopean oikeudenkäyntiprosessin - mitään vastaavaa ei ole köyhien huumeidenkäyttäjien yliannostuskuolemien puolesta nähty.

    Yhteiskuntaluokkien epäyhteiskunta.

    Alunperin kirkko todellakin kirjaimellisesti istutti suomalaiset ruotsalaisten aateliston maailmankuvaan istuttamalla ihmiset penkkeihin hierarkisesti rahan määrän mukaan. Rikkaimmat saivat olla lähempänä pappia ja Jumalaa. Kirkon tärkeä valistustehtävä, ah, ne kirkon perinteet.


    III

    Sauri julisti taas mediatiedotteessaan tämän tapauksen johdosta, että on olemassa nopeita keinoja häpeän ja ahdistuksen ongelmiin.

    Tämä ei ole totta.

    Tämä on taas vihreiden oikeistolaista meikkipolitiikkaa ja oikeistodemagogiaa, jolla väitetään että kokoomuksen uusliberalistinen valtionpurkuideologia ei aiheuta ihmisuhreja vaan ihmiset voivat "valita" kohtalonsa". Tsemppihengessä. Eliitin mielipahaa lieventääkseen.

    Kun versiotamme ruotsalaista hyvinvointivaltiosta on poliitikoiden tahdosta ja kokoomuksen painostuksesta purettu 20 vuotta, puretaan myös ihmisten keskinäinen luottamus ihmisarvon perustarpeista, jotka on periaatteessa perustuslaissa hyvin kuvattuna vuosisadanalun sosiaalidemokraattien unelman mukaan.
    Nyt luodaan köyhyyden pelotekuilu asenneilmastoksi ja "kannustimeksi", jossa varakkaiden on luotava itsetyytyväinen statusroolinaamio itselleen, jotta voisivat selkeästi osoittaa kuuluvansa selviävien ja voittajien joukkoon erotuksena kurjalistosta. Elämän sankareiksi.

    Elitistinen kukkoilu lisääntyy jopa lasten harrastusten ollessa statustodisteita perheen kunnollisuudesta. Lapset valitsevat yhä tarkemmin vaatteiden ja kännykän mukaan ystävänsä. Sosiologisessa tutkimuksessa suomalaisten lasten mielestä pahin haukkumasana vuonna 1999 lamanjälkeisen nousukauden alettua oli "luuseri". Varmaan on vieläkin. 

    Entisen tuttavani rikas mies repi vaimonsa ostamat lasten- ja nuortenvaatteet, koska niitä ei oltu ostettu Stockmannilta. Terveen statusporvarin reaktio?

    Köyhien häpeätaakkaa lisätään ja ihmiset valitsevat ystävänsä ja avioparinsa tiiviimmin omasta yhteiskuntaluoksataan.
    Kokoomus on rakentamassa uutta luokkasotaa SDP:n tuella.
    Se luokkasota käydään verbaalisissa ja kikattavissa koulukiusaamisissa, ihmisten hahmottomissa häpeäreaktioissa, ihmisten ylimielisyyden reaktioissa ja jopa lastentarhassa "Meidän isällä on...".


    • Pekka Sauri: Syyllisyyteen ja häpeään löytyy apua 14.4.2012

       " Meitä suomalaisia järkyttää uutinen, jonka mukaan perheenisä oli surmannut vaimonsa ja pienet lapsensa ja surmannut sen jälkeen itsensä ajamalla rekan alle. Perhesurmia on viime vuosina tapahtunut useampia.

      Haluan muistuttaa, että Suomessa ihminen saa halutessaan apua pahimpaankin elämän ahdinkoon. Syyllisyyden ja häpeän voittaminen on mielenterveyden perusta. Jos tilanne tuntuu mahdottomalta umpikujalta, maastamme löytyy lukuisia kriisipuhelimia ja auttavia verkkopalveluita, joista saa tietoa osoitteesta www.apua.info. Viime kädessä voi aina soittaa hätänumeroon 112."


    IV

    Raha ja statushierarkia ovat osa ihmiskunnan keskeistä ongelmaa.

    Sodat ovat olleet lähes aina eliitin kunniakäsityksiin ja statuksen korottamiseen liittyviä ryöstöretkiä. Näin Ruotsikin aloitti rikastumisensa yksinkertaisesti 30-vuotisen sodan ryöstöretkillä, suomalaiset sotilaat eturiviin pakotettuina. Svea mamman ja "protestanttisen kirkkouskon" puolesta.
    Sodat ovat aina eliitin joukkoon keinolla millä hyvänsä tiensä raivanneiden psykopaattien statement eli julistus heidän suhteestaan ja näkökulmastaan maailmaan. He näkevät ihmiset vihollisina, onnen kiinnitettynä jyrkkään hierarkiaan, toisten käyttämisen alipalkattuun työhön rikkaiden rikastuttamiseksi - ja naiset voitonmerkkeinä, jälkeläisten edustavina tuottajina.
    • Jo ihmisapinoiden kesken ei hyväksytä epäreilua ruuan jakoa. Altruismi on terveessä nisäkäsyhteisössä sääntö eikä poikkeus.
    Solidaarisuus on meillä geeneissä.


    • Tutkija: 90-luvun menestyjät uusi sosiaalinen ongelma

      Tampereen yliopiston dosentti Matti Rimpelä kertoo olleensa pitkään huolestunut siitä, miten käy 20 vuotta noususuhdanteessa eläneelle sukupolvelle.

      Rimpelän mielestä ongelma näyttää vaivaavan nimenomaan miehiä. Hän etsii syitä uudenlaisesta häpeästä, mikä liittyy kulissien kaatumiseen.

      - Jos olet tavallisessa duunarihommassa ja jäät työttömäksi, niin sitä tapahtuu paljon ja sun elämä ei välttämättä sillä tavalla katoa. Mutta jos olet ollut tällaisessa menestyvässä roolissa, niin tämä häpeä on aika voimakas elementti, mitä en ainakaan itse osaa tunnistaa aikaisemmalta ajalta.

      http://m.yle.fi/w/uutiset/kotimaa/ns-yduu-3-3411218





    www.guardian.co.uk

    sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

    Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?


    Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?
    Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?
    Turun Sanomat toimi mielestäni journalistisesti ihan oikein.

    Eronen mässäilee ihan puhtaasti sadistisilla natsimielikuvilla ja -fantasioilla ja projisoi niitä suomalaisiksi visioiksi ja ratkaisuiksi - ja kutsuu tätä projektiaan muka ironiaksi.

    Eihän Eronen ironisoi mitään vaan näkee natsikäytännöt vain huvittavina visioina ja ratkaisuvaihtoehtoina "rikollisten tunnistamisongelmassa".

    Kaiken tähän liittyvän venäläisen yleistävän uutisointitavan "koko Suomi" ja otsikkojen räikeyden takana on Bäckmanin lanseeraama Suomi-kuva, tyyli ja viha, ei Turun Sanomien uutsiartikkeli.

    Johan Bäckmanin luotsaama "Suomen antifasistinen komitea" on toiminut vuodesta 2008 ja vain sen paisutteleva ja yleistävä mielikuvapropaganda on venäläisten kokeman uudentyypisen Suomi-inhon takana.

    Johan  on tehnyt aika hurjaa jälkeä omalla katkeralla otteellaan, jossa yrittää prosessoida jotain omia todellisia lapsuus- ja isä-ongelmiaan suomalaisesta ankeudesta ilman mitään suhteellisuudentajua. Hän on saanut siitä lisäksi hyvän bisneksen ja toimeentulon.


    Oikeiston kansikuvapoika Stubb on toisaalta ministerinä hyväksynyt täysin Bäckmanin toiminnan koska ei ole perustanut valtion omaa mediatoimistoa ja tiedotus-suhdetoimintaa Venäjälle. Venäjä on aina ollut meille tärkeä ja ihan kansanluonnetta myötä tuttu naapuri.

    Alexander Stubb on tämän venäläisten nationalistien luoman inhoilmiön suurin lietsoja Suomessa, ei Turun Sanomat.

     Stubbin Venäjä-inho, tahallinen suhteiden passiivisuus ja kaupan minimoiminen Venäjän kanssa on myös jotakin sanoinkuvaamattoman typerää ja suoraan vuosisadanalun äärioikeiston saksalaismielistä perintöä Saksan ehdoilla toimivissa EU-valheissa ja NATO-projektissaan.  Kokoomus perusoikeistona on aina tarvinnut vihollista ja demonista "idän uhkaa" - Kekkosen kaudella he olivat kuitenkin impotentteja omassa ideologiassaan koska olivat polvillaan ja nuoleskelemassa Neuvostoliiton suurlähetystössä siinä missä muutkin Kekkosen valtapeliin uskoneet puolueet. Nyt kokoomus yrittää unohtaa oman kekkosajan traumansa ja palata saksalaismieliseen fantasiaan Suomen myymisestä Saksalle.

    Meillä on äärioikeistoa kuten on Venäjälläkin. Ja kylmän  oikeistolaista  kasinopörssikapitalismia valtion suurimpana vihollisena, valtion tuhoajana.

    Vaikka Venäjä ei myönnä omaa valtakoneistonsa palveluksessa olevaa nationalistista ja samalla ortodoksisen kirkon äärioikeistoa, meidän on aika tunnistaa ja tunnustaa oma suojeluskunnan fasistisesta perinnöstä suoraan  nouseva ideologia ja ihmiskuva.


    • "Suomalaiset Venäjä-tuntijat ovat saaneet tarpeekseen Venäjän mediassa asiantuntijoina esiintyvän Suomen Antifasistisen komitean SAFKA:n toiminnasta.

      Venäjällä venäläisvastaisuudella eli russofobialla leimaaminen on kasvanut jo sellaisiin mittasuhteisiin, että Suomessa professorit ja aktivistit ovat hermostuneet.

      Julkilausumassa kummastellaan Suomen valtiovallan varovaisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää kääntää sekä Venäjän suuren yleisön että Suomessa asuvien venäläisten asenteita kielteisiksi Suomea kohtaan."

    http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94699-vaara-suomi-kuva-raivo-herasi-%E2%...





    perjantaina, huhtikuuta 20, 2012

    Rasistinen herkuttelu ilman ironiaa - Helena Eronen aatemannekiinina


    Rasistinen herkuttelu ilman ironiaa
    Rasistinen herkuttelu ilman ironiaa
    Rasistinen herkuttelu ilman ironiaa
    Aika ihmeellinen ymmärrysyritys perussuomettuneen "sovittelun hengessä" ja pelokkaan sympaattista selittelyä rasistien mielikuvagalleriasta: 

     Ymmärrys on tärkeää lähimmäisiä kohtaan yhteiselon vuoksi mutta sokea toisen motiivien sympaattinen hälventäminen ja epäpolitisoiminen helpottavaksi  jännitteiden lieventämiseksi ei ole järkevä tapa yrittää lieventää julkista ja ideologista konfliktia.
    Ongelma ja yhteiskuntapoliittisesti nolo meininki ei häivy vähättelemällä ja neutralisoimalla. Vastakkainasettelut eivät hälvene vaikka vastakkainasettelujen näkemistä ja tunnistamista halutaan sympaattisesti kieltää kuten kirkot tekivät 1930-luvun Saksassa.


    Milloin huumori ei ole ironiaa  - vaan asenteellista ja rasistista huumoria propagandistisessa sekä provosoivassa käytössä?  
     # "Saan sanoa mitä tahansa huumorin varjolla eikä minua saa tulkita huumorin takia")?


    1)
    Jos ihmisen "koomisessa" kuvailussa skeemana eli määrittelytapana on rasismi (olkamerkit, rodullisesti jaotteleva merkitseminen natsien tyylillä) ja esityksen funktiona on hihitellä fasismin soveltamisen mielikuville ja fasistiselle kuvastolle ratkaisuina niin se ei ole ironiaa "rikollisuuden tunnistamisesta" eikä sarkasmia vaan mielikuvien propagandistista oikeuttamista. Tämä  on selvä skeema vaikka Eronen & opetuslapset väittää jaottelumotiivina ja aiheena olleen "vain rikollisuus ja poliisin vaikeudet".

    2)

    Erosen visiossa esitellään ja luetellaan fasistisia rasismin konnotaatioita kirjoittajalle vastenmielisistä hahmoista rotujaotteluin esiteltyinä mutta rasismi itse ei ole lainkaan ironian kohteena - joten se ei ole ironiaa vaan funktiona on vain fantasian esittely.
    Pääfunktiona on rasistisen asenteen tuottaminen huumoriksi, hauskuutta ja kepeyttä luovaksi tavaksi.

    3)

    Hahmojen leimaamista ei perustella lain tai rikollisuuden näkökulmasta vaan rodun.

    4)

    Ironian
    täytyy aina olla yllättävällä tavalla käänteistävää, uudestaan suhteuttavaa, yllättäviä konnotaatioita, tavallista tulkintatapaa ravistelevaa mutta syventävää sekä funktioltaan uudella tavalla kohdetta paljastavaa  - tässä Erosen tapauksessa taas inhon ja epäilyksen kohteita esitellään ja lukitaan vain fasistisilla konventioilla (tavoilla) - eli natsien näkyvää rasismia siis ylistetään "hauskaksi" sovellettavaksi tavaksi äärioikeiston kulttuurisessa näkötavassa rasistisen näkökulman itse luomaan mielikuvaongelmaan.
    Juridiset rikokset rajataan tässä Erosen visiossa vain rasistiseen konnotaatioon ja "puhtaat suomalaiset" rajataan ideana pois uhkaavista kriminaaliongelmista selvällä "huumorimaisella" tendenssillä ilman mitään kokonaiskuvaa rikosten määrittelyn ja tunnistamisen ongelmista, faktoja tilastoista ja varsinkaan suomalaisten poliitikoiden toimista vakavan ja ison organisoidun rikollisuuden edistämiseksi.
    • Rasisimin tunnistaminen on helppoa:
    sen suhteellisuudentaju on aivan korostetun pielessä ja kirkuvan todellisuuspakoinen. Rasismilla on aina motiivi, se on keino ajaa omaa yli-ihmisoppia ja puhtausoppia koskematta todellisiin poliittisiin ongelmiin poliittisessa systeemissämme.
    • Raiskauskeskusteluisa akateeminen Halla-Aho on heiluttanut rasistista tilastokorttia eikä lainkaan välitä akateemisesti tunnetuista tilastoinnin sosiaalisista arvo-virhe-ehdoista: suomalaisissa raiskaustilastoissa on vakava vääristymä sen takia, että naiset (ja miehet) eivät ilmoita poliisille yleisimpiä raiskaustapahtumia eli omia miehiään, sukulaisiaan, naapureitaan, pomojaan ja työkavereitaan raiskauksesta naisen oman sosiaalisen mainestatusaseman takia kuin vain 3-5% mutta tuntemattomat ja erirotuiset raiskaajat ilmoitetaan säntillisesti poliisille 80% varmuudella.

    5)

    Perussuomalaisissa toimivien  tuomittujen rikollisten merkitsemisperusteita ja tapoja ei todellakaan esitellä vaan luodaan vain ideologista konfrontaatiota, leimaavaa rotusyyllisyyttä ja toiseutta luovaa viholliskuvaa rasistisilla perusteilla ja vanhoilla teemoilla mielikuvituksettoman "hassusti".
    Tätä kutsutaan demonisaatioksi, projisoinniksi, syntipukkien etsimiseksi, ongelmien ulkoistamiseksi; fasismiksi.

    Perussuomalaiset eivät halua nähdä kokoomuksen poliitikaan romuttaneen suomalaista yhteiskuntaa vaan poliittisesti ilman valtaa olevien maahanmuttajien.

    Kokoomuksellehan tämä on kultaa, kun äärioikeistolaisia suojeleva puolue lietsoo vihaa ja epävarmuutt samalla kun kokoomus tarjoaa kylmää nihilismiä, miellyttäviä talousvalheita, oikeistolaisidentiteetin roolipeliä ja perustelematonta arvokkuutta. Perussuomalaisethan edustavat identtisesti sitä viholliskuviin tukeutuvaa suojeluskuntafasismista johdettua puoluekulttuuria ja tasa-arvoa kaikissa muodoissa vastustavaa oikeistokulttuuria, mitä kokoomuksen edeltäjä oli ennen sotaa ja  vielä jopa  60-luvun alussa alku-kokoomus  Suomessa.

    6)

    Vääristävä viihde ei ole itsessään ironiaa sillä aito ironia tuottaa aina tiedostamista, todellisten kontrastien ja dikotomioiden terävöittämistä ja empaattisen kaaren vaikka eettisesti kammottava kohde esiteltäisiinkin välillä vulgaarin kevyenä niin historiallista ja moraalista terää eikä fasismin totaalista sadismia ei häivytetä - kuten Chaplinin Diktaattorissa.

    Tässä Erosen kirjoituksessa ei paljasteta ihmisen olemassaolon yleistä noloutta ja mekanismeja vaan yritetään vain siirtää perussuomalaisten noloutta ja poliittista avuttomuutta muiden niskoille.

    7)

    Mikä ironian ero on Jarlan ”natsi ostamassa juutalaissaippuaa”
    - ja eduskunta-avustajan leimaavalla olkamerkkirevittelyllä?

    Saippuastripissä vulgaariuden lähde on näkyvillä vulgaaristi eli vihakulttuurin natsi onnellisena kaupassa "normaalina" natsina, vihaführerin vapauttama kuluttaa vihakulttuurin tuotteita - ironisen huvittavasti mutta paljastavasti, todellisuutta peittämättä.
    Kuten samoin Chaplinin Diktaattorissa on ironia mitä Iron Sky:ssa ei todellakaan ole. Chaplinin ironia auttaa tunnistamaan rasismin ja SAMALLA nauramaan sille, tekemään siitä naurettavaa mutta myös pelottavaa samaan aikaa. 
    • Huumori voi olla sadistista tai humanistista. Poliittisen huumorin ei tarvitse olla rasistista vaikka se voikin käydä vastustajan heikkouksiin kiinni. Jos poliittisessa huumorissa rasismi tai vastustajan köyhyys on mielikuvien pääkäyttövoima, ei sen perusfunktio ole enää poliittisesti perusteltu vaan vain asenteiden suuntaamista, propagandaa.
    Ilmaisulla on aina merkitysarvo ja ilmaisutavan semantiikalla on aina päämäärä. Rasismia ei voi oikeuttaa huumorilla mutta huumorilla voi edistää vihakulttuuria ja syntipukkien rodullista etsimistä todellisten talouspoliittisten ja valtio-oppi-ongelmien sijaan.


    8)

    Menneisyys vihan voimana.

    Suomessakin kokoomus on juhlinut suomalaisia SS-miehiä Saksan armeijassa Venäjän alueen joukkomurhissa toimineina "sotaveteraaneina" sekä sisällissodan joukkomurhien sotarikollisia 90 vuotta tuhansissa kokoomus-pitoisissa juhlissa kunniapaikoilla:
    Tässä originaali ilman käännöstä DN

    sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2012

    Jättäkää natsihuumorin revittely ja katsokaa kokoomuksen vallankaappausta


    Jättäkää natsihuumorin revittely ja katsokaa kokoomuksen vallankaappausta
    Jättäkää natsihuumorin revittely ja katsokaa kokoomuksen vallankaappausta
    Jättäkää natsihuumorin revittely ja katsokaa kokoomuksen vallankaappausta


    Lähestymme järkyttävää katastrofia,
    johon suomalaiset eivät ole heränneet. 

    Katainen on johdattanut meitä uusliberlismin teurastustalkoisiin, joissa pankit ovat valmiina suolestamaan Suomen. Kuin Kreikan.
    Pelkästään Kataisen toimenpiteillä ja perusteettomalla EU-velanotolla, "kriisitakauksilla Kreikan puolesta" eli todellisuudessa europankkien keinottelun rahottamiseksi, ilman aikaisempaa aitoa velkaa. 
    Englanti kieltäytyy rahoittamista omia pankkejaan ja Katainen vaatii meitä rahoittamaan Englannin liikepankkeja!
    Tilanne ei ole teoreettinen vaan todellinen, kun vakausrahasto allekirjoitettiin EU-systeemin "vakauttamiseksi":
    • " Eniten saatavia on jumissa Britannian
      ja vähiten Suomen pankeilla. Silti Suomi joutuu siivoamaan sotkusta yhä enemmän riskejä veronmaksajiensa kontolle, kun taas Britannia saa seurata sivusta – ja odottaa saalista pankeilleen. EU:n virkamiesten mielestä juuri näin pitääkin olla."

    Tämä on nollasummapelia.
    Tämä on vastakkainasettelujen viimeinen hetki.

    Unohtakaa poliittinen komedia ja herätkää, mihin sosiaalidemokraatit ovat suomalaisia taivutelleet kokoomuksen "talous"uhkailuja myötäillen. Eero Heinäluoman narri Urpilainen ja EU-eliitin sisäpiirivirkaa itselleen kirkuva Katainen ovat jopa valehdelleet takausten miljardimäärät ja maksutaakat meille - ja silti he ovat yhä ministereinä. Epäpätevä, hyväuskoinen narri tai valehtelija, yksi ja sama.

    Suomea ajetaan nyt noin 100 miljardin eli 100000 miljoonan maksajiksi keinottelupankkien pelastamiseksi.

    EU on pelkkä kasinopörssin vedätyskulissi.

    Äärioikeistolaiset perussuomalaiset ovat nyt lapsellisella natsihuumorillaan vuoden ajan peittäneet kokoomuksen rajua valtion tuhoamistalkoota ja antaneet sosiaalidemokraattienkin olla ottamatta vastuuta oikeistolaisesta katastrofi-uusliberalismista europankkien  rahoittajina veronmaksajien rahoilla. Miksi terveet perussuomalaiset suvaitsevat äärioikeiston heilumista joukoissaan?

    Tässä loistava artikkeli siitä, kuinka rankasti jakautunut porvarivalta ja työläisten kurjuus saatiin pohjoismaiseksi menestytarinaksi: kapitalistiseksi sosialismiksi. Kun yksilö tuli kaiken mitaksi ja rikkaat eivät saaneet rikastua toisen kurjuudella ja palkkatasoa nostettiin valtion toimin.
    Kun resurssien jakamisesta tuli kapitalismin ja kasvun mitta

    :: tässä Googlen pikäännös Suomeksi:
    Vahva valtio on tasa-arvon ehto.

    Se ei ole nationalismia vaan ideologista solidaarisuutta systeemitasolla ilman topeliaanisia valheita rodusta ja sooloilevista propagandasankareista.Tasa-arvon demokraattinen ihanne käytännön rajoituksiin sovellettuna.

    Veroprogressio on ehto työkyvyn nousulle ja ihmisten oma-aloitteisuuden mahdollstamiseksi reaalikapitalismissa.


    Sosiaalidemokraattisen puolueen jäsenten olisi nyt herättävä vauhdilla ja shokilla, kuinka heidän puoluejohtonsa on valheilla ja salailulla saanut kansanedustajansa äänestämään peluripankkien rahoittamisen eli "Kreikan" kriisirahaston puolesta. Sen lisäksi, että hyvinvointivaltiota ajettiin alas Paavo Lipposen kylmissä käsissä kaksi kautta ilman mitään sosiaalidemokraattista ideologiaa, vain kokoomuksen suuryritysten verohelpotusten "talouspolitiikkaan" nojaten. Harmaa talous ja pahoinvointi vain kasvoi sosiaalidemokraattien "vallan" aikana.
    • " Vuosina 1995–2007 pienituloisimpien tulot kasvoivat Suomessa 16,7 prosenttia, rikkaimmilla 75 prosenttia. Sosiaalietiikan väitöskirjassaan teologian tohtori Liisa Björklund käy läpi kehitystä, jossa Paavo Lipposen ensimmäinen hallitus poisti verotuksen perusteista oikeudenmukaisuuden ja pani tilalle kannustavuuden."
    Mille kansa oikein luuli antaneensa valtuudet?

    Nykyisessä EU-kriisissä kaikki Suomesta luvattu "takaus"raha menisi vain pankkien uuteen kasinopeliin,romahtaneen kasinopörssisysteemin uudelleenlavastamiseen.
    Suomen on erottava EU:sta välittömästi sillä Saksakin ajaa vain omien velkaisten pankkiensa vastuuttomia etuja.

    On nähtävä EU-virkamiesten selkeä salaliitto liike- ja pörssispekulanttipankkien kanssa. EU:n operatiivinen johto ei ole haastanut pankkeja ja luokitusfirmoja oikeuteen riskien ja lainoitusperiaatteiden vääristelystä. 

    Kuinka Islanti suhtautuu pankkiterroriin ja sijoittajien vastuuvapauteen?
    • Talouslehti Bloomberg kirjoittaa, että Islannin lähestymistapa talousromahdukseen on osoittanut, että valtio on laittanut kansalaistensa edun jatkuvasti markkinoiden edun yläpuolelle.


    Pörssisysteemi ja pörssi-ideologia on jo romahtanut ja uhreiksi etsitään valtioita ja veronmaksajia. Verovapaita paratiisipankkeja, rikollisjärjestöjen tlletuksia ja rikkaiden sekä  pankkien veronkiertoa ei jahdata tässä tuhansien miljardien rallissa.
    • EKP:n pääjohtajana on pankkihirviö Goldman Sachsin mies Mario Droghi, joka on pannut biljoonat jakoon eurooppalaisille pankeille. Ne – niin hän uskoo – eivät tule omillaan toimeen. Sitä, tulisivatko, ei ole kokeiltu. Joka tapauksessa on selvää, että niiden rahat eivät ilman EKP:n alennusmyyntirahaa riittäisi keinotteluun.
    EU:n tuhon arkkitehdit eivät aijokaan ratkaista talousideologiaa vahvistamalla valtioita ja suojautumalla riskejä siirtäviltä pankeilta vaan antamalla pankeille lisää joukkotuhoaseita.
    Tilanne on katastrofaalinen ja väärillä valheilla kansanedustajille pakotettu pelkotila. EU on esitetty kokoomusliturgiassa ja Helsingin Sanomien käsittämättömässä propagandasodassa Suomen olemassaolon ainoana takaajana vaikka asia on aivan päinvastoin. Katsokaa Ruotsia ja Tanskaa, jotka eivät ole sitoneet rahasysteeminään EU:n valuuttaan ja vastuuttomien pankkien voitonteon vedätykseen.

    Järki on nyt hukassa ja spekulantit saavat nyt sanella Euroopassa vastuun muille pois itseltään.
    Pankit julistetaan valtioiden olemassaolon ehdoksi vaikka valtiot voivat säätää helposti lakeja, joilla katteettoman spekulaation ja rahan painamisen kautta rikastuneiden varat voidaan sievästi kansallistaa.
    Valtiot eivät ole olemassa pankkeja varten vaan pankit ovat valtioita, ihmisiä,  varten. Tämä on yksinkertaisin mutta nyt dramaattisin ideologinen rajanveto. Joka pitäisi olla vasemmistolle selvyys mutta ei ole.

    Vasemmistoliittokin on parin mitättömän uraohjuksen ahneuden ja ministeripestin takia  ylpeästi puolustamassa Kataisen valtion romuttamista hallituksessa.

    Hallitus on vastuussa ratkaisuistaan eduskunnalle mutta hallitus uhittelee, että Eduskunta ei saa estää hallituksen toimia.  Perustuslain mukaan kukaan, ei edes puolue, saa määrätä kansanedustajien valintoja. Nyt fiktiivinen "ryhmäkuri" saa kansanedustajat pelosta äänestämään oman elitistisen puolueliittinsä käskyjen tahdissa. Puolueen johto ei valitse kansanedustajia vaan kansanedustajien täytyy valita oma linjansa.

    Paul Krugman kirjoittaa järjen ja talouden perusteiden puolesta

    Krugman ei paljoa arvosta pörssipelureiden asianajajaa, Kataista, jota jopa vasemmistoliitto tukee eteisen kynnysmattona:

    On aika hajottaa hallitus ja heittää kansan äänestämän enemmistön voimin kokoomus syrjään ja ravistaa valheellinen pelottelu ja uusi suomettuminen syrjään. Talouspolitiikka poliittisen komedian edelle ja puolueet unohtamaan ihmiskuvaongelmaansa suurta talouskatastrofia estämään.

    Kekkonen ja Katainen ajoivat Suomen lukkoon suomettumisella, toinen Neuvostoliitolla ja Katainen perintönä Kekkosen ja Koiviston räikeillä periaatteilla katteettomalla EU:lla ja valheunelmilla eliitin EU:sta. Kekkonen esti Suomen itsenäistymisen ja aiheutti poliitisen halvaantumisen uskottelemalla kansalle, että kansalla ei voi olla poliittista valtaa vaan kansan on aina luotettava poliitikkoihin.
    Pörssikapitalismin ja liikepankkien salatun keinottelubisneksen romahtamisen kieltäminen ja sen tekohengittäminen ei ole ratkaisu.

    Valtio on ihmisten elämän sydän, eivät pankit.
    Valtion velka on elvyttävää ja sillä ei ole mitään tekemistä nyt Kataisen ottamilla takauksilla europankkien puolesta. EU:sta eroaminen on ainoa keino peruuttaa Kataisien mielipuolinen ja ideologinen superkapitalismin rahoittaminen suomalaisten verorahoilla.

    • Kyllä, velalla on merkitystä.
      Mutta juuri nyt muilla asioilla on enemmän merkitystä. Tarvitsemme enemmän emmekä vähemmän valtion kulutusta selviytyäksemme pois työttömyysloukusta. Ja väärämielisten, huonosti asioista perillä olevien ihmisten pakkomielle velan suhteen on tiellämme, Krugman sanoo.



    Eikö edes vasemmistoliitossa ole toivoa hallituksen kaatamiseksi ja vastarinnan aloittamiseksi?
    Urpilainen ja Arhinmäki ovat pettäneet ideologiansa, poliittiset lähtökohtnsa, Suomen perustuslain ja solidaarisuuden kansalaisille, täydellisesti suomalaisen eliitin pelissä eurooppalaisen pienen eliitin ruman pelin puolesta.

    Urpilaisen on aloitettavan neuvottelut perussuomalaisten kanssa enemmistön voimannäytöksi yhden pienen kokoomuksen uusliberalismia vastaan. Soinin on myös nieltävä oma vasemmistolaisvihansa, mikä on hänen tehokkain "ironinen" aseensa perusoikeistolaisille, jotka eivät ikinä ole edes ottaneet selvää vasemmistolaisten suuresta vaikutuksesta mukavan isänmaallisen ja tasa-arvoisen Suomen kehityksessä.

    Tai ehkä puolueiden on heitettävä johtajansa roskikseen ja vaihdettava johtajia tilalle, jotka ymmärtävät politiikan todellisen tilanteen kamppailussa talouspolitiikan  äärioikeiston, kokoomuksen, kanssa. Soini on keskittynyt talouspolitiikan ja primääriasioiden sijasta hajota-ja-hallitse -puoluepeliin oman pienen johtajuus-imago/valtapelinsä osana ja antaa kainalossaan äärioikeistolaisten häsätä mitä sattuu. 
    Puolueen tavoite on aina tärkeämpi kuin harhautunut, valtaa vaativa johtaja. Johtaja on aina vaihdettava, jos puolue ei osaa sanoa ensisijaisia tavoitteitaan eikä toimi niiden puolesta.
    Muuten paha perii.







    ::

     

    • Siihen loppui satumaa
    Muistatko Virran Olan joka kiipes Otavassa
    Roikkui humalassa joka tähden sakarassa
    Aasta oohon asti uhkarohkeasti
    Kunnes putosi ja loppui satumaa
    Monesta pikku prinssessasta tuli ruma noita
    Prinssit olivatkin pelkkiä sammakoita
    Suudelmista rupisista suklaasydän suli
    Itku tuli siihen loppui satumaa
    Jos sä suostut kumartamaan yleisölle liian syvään
    Sä joudut kumartamaan vielä syvempään
    Sun nenä painuu paskaan sä saat nuolla lattiaa
    Siihen paikkaan loppuu satumaa
    refrain:

    Sua kehutaan sut nostetaan
    Sua mainostetaan sut ostetaan
    Sua käytetään sulle näytetään
    Että sä olet vanki satumaan
    Ja mitä silloin teet kun uudet luudat lakaisee
    Kuninkaiden ruhtinaiden päitä putoilee
    Tulee vallankumous katoaa kumma lumous
    Siihen loppuu sillä kertaa satumaa
    Onko tähden maine kaiken sen arvoinen
    Kun se lyödään lautaselle nahkoineen ja karvoineen
    Saat silmilles sen sotkun ja potkun perseeseen
    Tiedät sen siihen loppuu satumaa
    refrain
    Se joka pelaa hyvin pitää valtit käsissään
    Lyö loppuun aina ässän aamen se on tässä
    Mä otin potin taas se sanoo pelureille
    Kiitos teille tähän loppuu satumaa


    - - Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesteri




    Björn Wahlroosin kirja
    • "Markkinat ja valta - Loppu enemmistön tyrannialle"

    julkaistaan maanantaina. Luvassa on jälleen kuohuttavia vaatimuksia siitä, miten suomalaisia pitäisi hallita.

    http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/04/bjorn_wahlroos_kuohut...