keskiviikkona, tammikuuta 01, 2014

Avaimia Niinistön uudenvuoden puheeseen

- päivitetty ii -

-Näin julistan eliitin terrorin eliitin vapaudeksi ja teidät alamaiset meidän opetuslapsiksemme. Ihailemme nöyryyttänne, kun suostutte köyhtymään eliitin bailatessa entist rajummin. Olette niin ihanan ihanteellinen kansa kokoomukselle.


Eliitti luo kurjuutta ja tukeutuu fantasioihin, todellisuuspakoon.

Tuhoaa teollisuuden ja paikallistalouden kerjätäkseen kiitosta transatlanttisen eliitin ja europankkiirien pörssieliitiltä.
 

Fantasia on todellisempaa, jetset-fantasia on huolettomana ihanampaa. Voit väistää kurjuuden ja todellisuuden vain fantasialla ja tunnottomuudella. Voit ihailla vain eliittiä joka leijuu kurjuuden päällä kurjuutta luoden omaa asemaansa vahvistaakseen. 

Elämästä nauttijat tarjoavat fantasioita runnomilleen ihmisille "ihanteiksi" ja jaloksi uskonnoksi, toivoksi, eliitin tarjoilemaksi toivotalkoiksi. Toivokaa, älkää toimiko. 
 
Epäinhimilliset ja elämälle vieraat jumalhahmot, idolit, samaistumisen kohteeksi.
 
Elitistinen suggestio ja köyhille lanseerattu itsesuggestio



Myös sinä voit rikastua.

Myös sinä voit kävellä muiden yli.Tnssia hautojen yli. 

Myös sinä voit olla huoleton ja kieltää huolesi elitin tavoin.

Myös sinä voit ihailla etuoikeuksia toisten avallisten yli ja odottaa kiitollisuutta eliitiltä. Voit vihata tavallisuuttasi ja kääntä sen eliitin ihailun nostattamaksi hybrikseksi.

On hienoa, että annetaan mahdollisuuksia rikastumiseen kun valtio ohjelmoidaan hylkäämään ihmisiä. Fantastista.

Myös sinä voit saada elämän tarkoitusta palvelemalla eliittiä ja toivomalla fantastista nostetta.




Elämällä sanellussa toivossa ja uhrautumisen ihanteissa kelpaava alamaisen toivottomuuden tarvetta hehkuttaen.

Elitismiä voi hyvin suoraan verrata humalaisen itseuhoon ja tajunnan kapeutumiseen.

Unohda solidaarisuus. Unohda hyvinvointivaltion tehokkuus.

Tavoittele fantasiaa ja yli-inhimillistä julmuutta. Nauti ehtoollinen ja kumarru.

Eliitin mielenrauhasta on tehty mediahysterialla yhteiskuntarauhan määre ja ehto. Eliitin verohelpotuksista on tehty yhteiskunnan päämäärä.

       Se ei ole yhteiskunnan päämäärä.







Kubrickin elokuva "
kertoo eliitin fantasioista.

  Tässä elokuvassa on yllättäviä avaimia Niinistön uudenvuodenpuheeseenkin. Eliitti tuudittautuu fantasioihin kun käyttää tavallista kansaa kuin esineitä, torjuu humanismia ja hyvinvointivaltion purkamisen seuraamuksia retoriikassaan. Tässä fantasmassa eliitti kokee olevansa yli-ihmisiä, ihailun kohteita röyhkeydessään.




Fantasia on oopiumia. Todellisuuden vääristämistä. Epätodellisen palvomista.

      Epätodellisuuteen eksymistä.


Toisten tallomista. Uhraamisen ylistämistä, ristiinnaulitun sadistista ylistämistä.

Seuraamusten väärentämistä hedonismin vapautta ylistämisellä.

Kaikki ovat vapaita mutta vain eliitti toteuttaa vapautta tuloerojen luomisen fantasiassa yhteiskuntaa mitätöiden.

Eliitin nostamista ihailun  kohteksi epäinhimillisin tavoi ja hehkuttamista yhteisön tarpeiden ja ihmisen yläpuolelle. Julkkiskultti on vain aateliskultin yksi demagoginen representaatio - eliitin luomana.





    Suomalaisen kulttuuriprofeetan lankeemus suomettumisen konsensukseen - surullinen tarina ja itsetunnon tuhoutumisesta Kekkosen  liehittelijänä:
  • "Olen pahassa pulassa. Ovat piirittäneet minut nämä yhteiskunnalle ylen hyödylliset Eläimet. Minun kaunopuheisuuteni ei enää tehoa. Olen pahemmassa kuin pulassa."

    -Pentti Saarikoski: Kuljen missä kuljen, 1965



    Saarikoski ajautuminen
    Kekkosen kainaloon "Kekkosen lastenkutsuilla" ja sisäinen luisuva taistelu.  Toteamisella ja "tiedostamisella" pyhitti oman korruptoitumisensa.

    Hän mittasi itseään muiden kautta ja eliitin suosion kautta.
    • Nietzschen filosofia oli juuri nimenomaan tätä tämäntyyppistä intelligentti- hedonismia vastaan. Herättämään ajatelijan ainoaan voimaan, riippumattomuuteen: eliitin sisäpiirihurmoksen keinojen ja valheiden paljastamiseen.
   
 


Tutkija Sari Räisänen sanoo itsekin olevansa yllättynyt tuloksista, koska Suomessa ei ajatella olevan sosioekonomisia eroja.
"Ajattelemme, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen, mihin elämässä päädytään. Mutta näyttää siltä, että tulevaisuus määräytyy jo raskauden aikana", Räisänen sanoo Ylelle.









Joulun pakollisen hyvänmielensuggestion jälkeen on hyvä lukea antijoulukalenteria:


:: Kaija Olin-Arvola














Korruption huipentuma Suomessa
- maailman kolmanneksi kallein rakennelma veronkierrolla ja valheilla ilman takeita toimintakyvystä






- Vuosi sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi uudenvuoden puheessaan seuraavaa:

"Moni pohtii myös sitä, missä Suomessa kulkee yhteiskunnan ja yksilön vastuun raja. Kolmas sektori joutuu yhä pidemmälle sinne, missä yhteiskunnan tulisi olla. Yhteiskunta taas joutuu yhä pidemmälle sinne, missä oman vastuun, perheen tai lähimmäisten tulisi olla. Rajanvedossa ei tärkein saisi unohtua: ihminen ja ihmisarvoinen elämä. Rohkaisen jokaista meistä pohtimaan kohdaltaan, voinko minäkin tehdä jotain, jotta pahoinvointia olisi ympärillämme vähemmän."

    1.1.2014 hän jatkoi samalla linjalla:

"Olemme uskoneet, että uuden hyvinvoinnin tavoittelu ei olisi pois vanhalta hyvinvoinnilta. Muutos ei suinkaan ole pysähtynyt tähän – kannaltamme varsin hyvälle tasolle. Muutos jatkuu. Eikä ole ketään antamaan varmuutta, että edes tuo totuttu hyvinvointi säilyisi. [...] On luotava uutta, mutta on myös purettava vanhaa, pysyväksikin luultua. [...] Joitakin päiviä sitten seurasin Helsinki-Mission toimintaa televisiosta. Mieleeni jäi yli kaiken yksi lausahdus: kyllä meillä kaikilla on se hetki aikaa, naapurina, tuttavana tai muutoin vain, että kysäistään, mitä Sinulle kuuluu, voinko jossain auttaa? Ystävällisyys, lähimmäisyys ja toveruus – ollaan niissä entistäkin rohkeampia! Meistä yhdessä muodostuu uusi suunta, johon Suomi kulkee."

Hyväntahtoisuuden ja henkilökohtaisen välittämisen, "ihan tavallisten asioiden" korostamisessa ei sinänsä ole mitään moitittavaa. Silti huolestuttaa sellainen yleisempi, sanalla sanoen oikeistolainen ajattelumalli, joka tuntuu paistavan aika vahvastikin läpi myös näistä presidentin puheista: kolmannen sektorin, perheen ja sukulaisten kasvava vastuu välittämisestä ja lähimmäisten hyvinvoinnista on ikään kuin välttämättä tulossa paikkaamaan hyvinvointivaltion aukkoja, ikään kuin näiden aukkojen muodostuminen ja siirtyminen hyvinvointivaltiosta hyväntahtoisuusyhteiskuntaan olisi jonkinlainen luonnollinen ja vääjäämätön kehityskulku.

Jotenkin osuvampaa oli, kun Lastenklinikan kumminakin tunnettu Vesa-Matti Loiri totesi taannoin televisiohaastattelussa, että valtion eli veronmaksajien kyvyttömyys rahoittaa lastensairaaloita on "perseestä". Sen sijaan, että hän olisi tyytynyt (toki ihan aiheellisesti) kehumaan hyväntekijöitä, lahjoittajia ja lahjoitusten kerääjiä, hän siis totesi, ettei tämän todellakaan pitäisi näin mennä. Anteeksi nyt, mutta näin aikuisten kesken: perseestähän se on.



















Vastaus on veroprogressio















Yrjö Hakanen:

- Viestintätoimisto Milton Networks on kiinnostava ilmiö suomalaisessa politiikassa.

Se on rekrytoinut lobbareiksi henkilöitä politiikan sisäpiireistä:

pääministeri Kataisen erityisavustaja Jussi Kekkonen siirtyi Miltoniin, samoin valtiovarainministeri Urpilaisen erityisavustaja Matti Hirvola, ex-pääministerien Vanhanen ja Kiviniemi erityisavustaja Anna-Mari Vimpari, Tuuli Kous...a vihreistä ja sen johtoon kuuluu myös Veikkauksen entinen toimitusjohtaja ja urheiluelämän keskeinen vaikuttaja Risto Nieminen.

Guggenheim-museon kohdalla tämä näkyy lobaamisena asiassa, jota helsinkiläisten enemmistö vastustaa ja jonka kaupungin luottamushenkilöiden enemmistö on jo kertaalleen torjunut. Yksi tällaisten viestintätoimistojen tehtävistä on vaikuttaa siihen, milla perusteilla asioita arvioidaan. G-hankkeessa ei esimerkiksi haluta puhua siitä, että kyse on myös bisneksestä, jota G-säätiö haluaa tehdä veronmaksajien rahoilla ja jättäen myös riskit kaupungille. Tai korostetaan G-hankkeen välillisiä vaikutuksia sivuuttaen kokonaan sen, että sijoittamalla sama raha muulle, voidaan saada vielä laajemmat vaikutukset kulttuuriin, työllisyyteen ja hyvinvointiin












Ei kommentteja: